LOADING

Type to search

Uncategorized

Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης με μια LG TV

Avatar
Share
παγκόσμια ημέρα τηλεόρασης LG

Πώς κατάφερε ένα κουτί να μπει σε κάθε σπίτι του κόσμου και να αποκτήσει τη δική του γιορτή; Ήταν το 1996, όταν η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την «Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης», μια μέρα που θα ένωνε τον κόσμο σε μια κοινή αποστολή: να διακινήσει ελεύθερα μεταξύ των χωρών του τηλεοπτικά προγράμματα που θα ανέπτυσσαν τον πολιτισμό, την οικονομία και την κοινωνία. Ένας ετήσιος εορτασμός που αναγνωρίζει τον ρόλο της τηλεόρασης ως μια από τις κύριες πηγές πληροφόρησης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.

Η τηλεόραση απέκτησε το όνομά της το 1947, όταν πλέον εξελίχθηκε σε μαζικό μέσο κατανάλωσης εικόνας και ήχου, παίρνοντας σταδιακά τη θέση της ως το σημείο αναφοράς ενός σαλονιού.

Με το πέρασμα του χρόνου, η μικροσκοπική και ασπρόμαυρη, αρχικά, οθόνη αποκτά χρώμα, προγράμματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και αναμεταδόσεις σημαντικών γεγονότων από διαφορετικά σημεία του κόσμου και λίγα χρόνια αργότερα, βάζει σε κάθε σπίτι εικόνες από τα σημαντικότερα γεγονότα, όπως τα πρώτα βήματα του Νιλ Άρμστρονγκ στη Σελήνη.

Σήμερα η τηλεόραση έχει κατακτήσει την ευκρίνεια της εικόνας και βελτιώνει συνεχώς την ποιότητά της, ως ένα δεδομένο ψηφιακό μέσο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Η τεχνολογία OLED που έχει αναπτύξει η LG έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που η εμπειρία θέασης ζωντανεύει μπροστά στα μάτια των χρηστών και -ανάλογα με τις ίντσες που επιλέγουν-, η εμπειρία θέασης γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, άλλωστε δεν έχει αναγνωριστεί τυχαία ως η κορυφαία τεχνολογία τηλεόρασης από τους ειδικούς του κλάδου.

Η τεχνολογία LG OLED υποστηρίζει υψηλή ευκρίνεια και φωτεινότητα με τα αυτοφωτιζόμενα pixel να μπορούν να ελέγξουν τη φωτεινότητά τους μεμονωμένα. Επιπλέον, εμπλουτίζει όλα τα χρώματα και αποκαλύπτει κάθε κρυμμένη λεπτομέρεια. Επιτυγχάνει οι σκοτεινές περιοχές να παραμένουν σκοτεινές, για να παράγουν το τέλειο μαύρο, και οι φωτεινές να είναι εξαιρετικά λαμπρές, με δισεκατομμύρια πλούσια χρώματα. Η τεχνολογία LG OLED προσφέρει μια αληθινή χρωματική αναπαράσταση, χωρίς παραμόρφωση και υπερβολές, με φυσικές αποχρώσεις που ταιριάζουν με το περιεχόμενο που οραματίστηκε ο δημιουργός του.

Επιπλέον, οι τηλεοράσεις LG OLED φέρνουν τον κινηματογράφο στο σπίτι, με σκηνές πιο ρεαλιστικές που ζωντανεύουν, προσφέροντας κορυφαία ποιότητα εικόνας και καλύτερη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας για τον θεατή. Με τη βοήθεια του Dolby Vision IQ™ οι σκηνές βελτιστοποιούνται ανάλογα με τη φωτεινότητα του χώρου. Το “Dolby Vision IQ with Precision Detail”[1], σε συνδυασμό με τον επεξεργαστή α9 Gen 5 AI, κάνουν κάθε στοιχείο πιο ζωηρό και ευκρινές.

Με το Dolby Atmos® κάθε ήχος τοποθετείται στον δικό του χώρο για μια πολυδιάστατη εμπειρία, αποδίδοντας ήχο surround 360º και σε συνδυασμό με το Dolby Vision™, η τηλεόραση παρέχει μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία.

H LG OLED είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής και στο gaming, αφού κέρδισε το High Gaming Performance Gold[2] από την TÜV Rheinland, πιστοποιώντας ότι οι οθόνες διαθέτουν την υψηλότερης ποιότητας τεχνολογία απεικόνισης για παιχνίδια. Επιπλέον, η Intertek πιστοποίησε τις τηλεοράσεις για εγκεκριμένη απόδοση παιχνιδιού (Qualified Gaming Performance) λόγω της ανώτερης υποστήριξης χρωμάτων και HDR.

Ακόμα, οι τηλεοράσεις LG OLED φημίζονται για την κομψή σχεδίαση και τα λεπτά πάνελ τα οποία μοιάζουν σαν να αποτελούν μέρος της ταπετσαρίας του τοίχου. Με πάχος πλαισίου μόλις 6 mm[3], τόσο μικροσκοπικό που δεν φαίνεται, η θέαση γίνεται χωρίς εμπόδια για μια ολοκληρωμένη και ανεπανάληπτη εμπειρία. Το επίπεδο πίσω μέρος της βοηθά στην εύκολη επιτοίχια[4] τοποθέτηση και εξασφαλίζει κομψή εμφάνιση με ελάχιστο αντίκτυπο στον τοίχο. Βέβαια, ανάλογα με την προτίμηση, η LG OLED μπορεί να τοποθετηθεί στη βάση Gallery[5], τη βάση δαπέδου[6] ή την περιστρεφόμενη βάση[7], κρατώντας όλα τα περιφερειακά κρυμμένα στο πίσω μέρος.


[1]Η λειτουργία Precision Detail του Dolby Vision θα γίνει διαθέσιμη στα πλαίσια του Dolby Vision IQ. Η ενημέρωση αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Ιούνιο του 2022- το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διαφέρει ανάλογα με τη χώρα.

[2]Το High Gaming Performance Gold (TUV) ισχύει για όλα τα μοντέλα τηλεοράσεων LG OLED του 2022 εκτός από την LG OLED A

[3]Το μέγεθος του πλαισίου ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο

[4]Συνιστάται η εγκατάσταση σε στήριγμα. Το καλώδιο μπορεί να είναι ορατό ανάλογα με την εγκατάσταση. Ανάλογα με το περιβάλλον εγκατάστασης, μπορεί να υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ της τηλεόρασης και του τοίχου. Λάβετε υπόψη ότι οι σύνδεσμοι που παρέχονται στη συσκευασία ενδέχεται να μην είναι κατάλληλοι για όλες τις περιπτώσεις. Διαβάστε όλες τις οδηγίες και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία, εάν κριθεί απαραίτητο, προτού ξεκινήσετε την εγκατάσταση

[5] Το Gallery Stand πωλείται χωριστά. Η βάση Gallery μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στα μοντέλα LG OLED G2, C2, B2 και A2 των 65″ και 55″. Όλες οι βάσεις (Gallery, δαπέδου και περιστρεφόμενη) πωλούνται χωριστά εκτός της C2 που η περιστρεφόμενη βάση εμπεριέχεται στο κουτί.

[6] Η βάση δαπέδου υποστηρίζεται στα μοντέλα 48C2 και 42C2

[7] Η περιστρεφόμενη βάση γέρνει περίπου 20 μοίρες όταν εγκατασταθεί.