LOADING

Type to search

Entertainment ΝΕΑ

Οι 5 καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες στο Netflix

Avatar
Share

Πολλοί άνθρωποι έχουν εξοικειωθεί με τις σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες χάρη σε σειρές όπως οι “Simpsons”. Ωστόσο, τόσες άλλες ακολούθησαν το παράδειγμα των “Simpson” – πολλές από αυτές εξακολουθούν να έχουν απήχηση στο κοινό και σήμερα.

Για όσους είναι κωμικοί, θα χαρείτε να μάθετε ότι η ομάδα του “Rick and Morty” βγαίνει με μια νέα σειρά κινουμένων σχεδίων, το “The Undervale” στο Netflix. Αν είστε πιο σοβαροί, θα χαρείτε να μάθετε ότι το “Arcana” έχει μια νέα σειρά που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2024. Είτε θέλετε να γελάσετε είτε να παρασυρθείτε από μια έντονη ιστορία, το Netflix διαθέτει μερικές από τις καλύτερες σειρές κινουμένων σχεδίων για ενήλικες. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενημερωθείτε για κάποιες από τις επιλογές του, ενώ περιμένουμε να ξεκινήσουν αυτές οι νέες.

‘Castlevania’

“Castlevania:” ήταν μια σειρά που δημιουργήθηκε και γράφτηκε από τον Warren Ellis, εμπνευσμένη από το ομώνυμο ιαπωνικό βιντεοπαιχνίδι. Σε αυτήν, ο Δράκουλας (με τη φωνή του Graham McTavish) έχει μόλις χάσει τη γυναίκα του, η οποία κάηκε στην πυρά αφού κατηγορήθηκε για μαγεία. Κηρύσσει πόλεμο στους χωρικούς και αμέτρητοι άνθρωποι σφαγιάζονται. Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν απομείνει είναι και ο Trevor Belmont (με τη φωνή του Richard Armitage), απόγονος μιας οικογένειας κυνηγών τεράτων, ο οποίος σχεδιάζει να αντεπιτεθεί στον Δράκουλα. Αυτή είναι σίγουρα μια σειρά που δεν είναι για τους αδύναμους.

Love Death and Robots’

Αυτή η σειρά έχει κάτι για όλους. Πρόκειται για μια σειρά κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, με κάθε επεισόδιο να είναι μια αυτόνομη ιστορία που κυμαίνεται από επιστημονική φαντασία έως φαντασία και τρόμο. Αν και δημιουργός της σειράς είναι ο Tim Miller, τα επεισόδια δημιουργούνται από διαφορετικά στούντιο κινουμένων σχεδίων. Για να σας δώσουμε μια γεύση για το τι να περιμένετε, σε ένα επεισόδιο με τίτλο “Three Robots” τρία ρομπότ περιφέρονται στη Γη – ή σε ό,τι έχει απομείνει από αυτήν – για να καταλάβουν τι έχουν κάνει οι άνθρωποι στους εαυτούς τους, για να ανακαλύψουν μια βάση πυρηνικών πυραύλων.

Ωστόσο, αυτό το επεισόδιο γρατζουνάει μόνο την επιφάνεια του τι πρόκειται να ακολουθήσει όταν παρακολουθήσετε αυτή τη σειρά. Έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 13 Primetime Emmy.

‘Arcane’

Το “Arcane” είναι μια άλλη σειρά που πρόκειται να κυκλοφορήσει με νέα σεζόν, αν και θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος του έτους για την κυκλοφορία της. Προσαρμοσμένη από το ομώνυμο βιντεοπαιχνίδι, αυτή η steampunk περιπέτεια επικεντρώνεται στην αναταραχή μεταξύ του πλούσιου Piltover και του κακόφημου υποκόσμου, Zaun. Ξεκινά με τις αδελφές Xi και Powder, μεταξύ άλλων από το Zaun, να εισβάλλουν σε ένα σπίτι στο Piltover. Η Powder κλέβει μαγικούς κρυστάλλους. Όταν της πέφτει ένας, προκαλεί έκρηξη. Αυτό κάνει πολλούς να την αποκαλούν Jinx. Καθώς τα γεγονότα εξελίσσονται, αποκαλύπτονται περισσότεροι βασικοί χαρακτήρες.

Είτε είστε εξοικειωμένοι με τα βιντεοπαιχνίδια είτε μπαίνετε σε αυτή τη σειρά χωρίς καμία προηγούμενη γνώση, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείτε να εκτιμήσετε σε αυτήν.

‘F is for Family’

Για τους οπαδούς των “Simpsons” εκεί έξω, θα πρέπει να δείτε το “F is for Family” αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Ο συνδημιουργός του, Michael Price, ο οποίος είναι γνωστός για τη δουλειά του στη μακροβιότερη σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώνεται με τον κωμικό Bill Burr για να μας προσφέρουν ένα απολαυστικό μείγμα κωμωδίας και δράματος για ενήλικες. Η σειρά είναι στην πραγματικότητα χαλαρά εμπνευσμένη από την παιδική ηλικία του Burr. Επικεντρώνεται στην οικογένεια Μέρφι και στο τόσο οικείο ταξίδι του πώς μια οικογένεια της μεσαίας τάξης κρατιέται ενωμένη. Ο Burr είναι επίσης η φωνή του πατριάρχη, του Frank.

Η σειρά αυτή μας μεταφέρει πίσω σε μια περασμένη εποχή. Αν και διαδραματίζεται στη δεκαετία του ’70, μας δίνει μια πραγματική γεύση από την ταραχώδη φύση της καθημερινότητας και της προσπάθειας να βγάλουμε τη μέρα πέρα. Υπάρχει άφθονο χιούμορ, αλλά υπάρχουν και αληθινές στιγμές που πρέπει να εκτιμήσουμε.

‘Big Mouth’

Αν σας αρέσει μια γερή δόση βιασύνης στην κωμωδία σας, θα εκτιμήσετε το Big Mouth. Πρόκειται για μια κωμωδία κινουμένων σχεδίων ενηλικίωσης για μια ομάδα μαθητών, μεταξύ των οποίων οι καλύτεροι φίλοι Nick Birch (με τη φωνή του Nick Kroll) και Andrew Glouberman (με τη φωνή του John Mulaney), οι οποίοι φτάνουν στην εφηβεία και αντιμετωπίζουν όλες τις επιπλοκές που την συνοδεύουν. Αυτό που το κάνει μοναδικό είναι τα ορμονικά τέρατα που κάθονται στους ώμους τους και τους ταλαιπωρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αν και δεν είναι μια σειρά για όλους, καθώς η σειρά μπορεί να γίνει λίγο υπερβολική, θα την απολαύσετε αν σας αρέσει αυτό το στυλ κωμωδίας. Θα εκτιμήσετε επίσης τις πολυάριθμες στιγμές που αναδεικνύουν την αμηχανία και τον φόβο της ηλικίας αυτής και το πώς αλλάζει ο εγκέφαλος και το σώμα μας.

Tags:

You Might also Like