LOADING

Type to search

News Tech

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo λέει ότι η απόσυρση του Apple CarPlay είναι λάθος, απορρίπτει τη δημιουργία εσόδων στα αυτοκίνητα

Share

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars, Jim Rowan, έριξε φως στα σχέδια της εταιρείας για το μέλλον και στον τρόπο με τον οποίο σκοπεύει να προσαρμοστεί στο ταχέως μεταβαλλόμενο τοπίο. Με προϋπηρεσία στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά σε εταιρείες όπως η BlackBerry και η Dyson, ο Rowan είναι ενήμερος για τις εξελίξεις και σχολίασε την πρόσφατη κίνηση της GM να αφαιρέσει δημοφιλή χαρακτηριστικά όπως το Apple CarPlay .

Η Volvo, υπό την ηγεσία του Rowan, είναι έτοιμη για έναν σημαντικό μετασχηματισμό, με την υπόσχεση να γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Αυτή η φιλοδοξία υποστηρίζεται από μια ευρύτερη στροφή του κλάδου προς την ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία και τις πωλήσεις απευθείας στον καταναλωτή. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες που εστιάζουν στην ενσωμάτωση υλικού και λογισμικού για την κερδοφορία εμπειριών μέσα στο αυτοκίνητο, παρόμοιων με τα smartphones, η Volvo χαράζει μια διαφορετική πορεία.

Ο Rowan αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό την τάση προς τη νομισματοποίηση της εμπειρίας μέσα στο αυτοκίνητο, όπως τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και τα συνδρομητικά χαρακτηριστικά. Πιστεύει ότι κανένα σύστημα αυτοκινητοβιομηχανίας δεν μπορεί να ανταγωνιστεί αποτελεσματικά την ευκολία και την οικειότητα των smartphones. Αντ’ αυτού, η Volvo εστιάζει στη δημιουργία επαναλαμβανόμενων εσόδων εκτός του αυτοκινήτου, με υπηρεσίες όπως η συντήρηση και η ασφάλιση.

Αυτή η στάση είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη υπό το πρίσμα της πρόσφατης απόφασης της GM να σταματήσει να υποστηρίζει το Apple CarPlay. Ο Rowan πιστεύει ότι μια τέτοια κίνηση είναι λάθος, καθώς αγνοεί τις προτιμήσεις και τις συνήθειες των καταναλωτών που εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα smartphones τους για πλοήγηση, μουσική και άλλες λειτουργίες κατά την οδήγηση. Υποστηρίζει ότι η διασφάλιση της απρόσκοπτης ενσωμάτωσης με δημοφιλείς πλατφόρμες όπως το Apple CarPlay και το Android Auto είναι πιο επωφελής για τους πελάτες, από το να τους αναγκάσει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό σύστημα μέσα στο όχημά τους.

Η δέσμευση της Volvo να ενσωματώσει αυτές τις δημοφιλείς διεπαφές smartphone, διατηρώντας παράλληλα το δικό της Volvo OS, προσφέρει στους χρήστες περισσότερες επιλογές, υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος. Αυτή η προσέγγιση αντικατοπτρίζει επίσης μια ευρύτερη φιλοσοφία της Volvo: εστίαση στα οφέλη των πελατών και λήψη στρατηγικών επιλογών σχετικά με το πού θα επενδύσει στην τεχνολογία.

Καθώς ο κλάδος κινείται προς την αυτόνομη οδήγηση, ο ρόλος του λογισμικού και της συνδεσιμότητας γίνεται ακόμη πιο κρίσιμος. Η πρώτη βασική υπολογιστική αρχιτεκτονική της Volvo, που θα κάνει το ντεμπούτο της στο Volvo EX90, θα επιτρέπει τη συνεχή βελτίωση με την πάροδο του χρόνου μέσω των over-the-air ενημερώσεων.

Επιπλέον, η Volvo διερευνά καινοτόμους τρόπους για να προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Χρησιμοποιώντας ανάλυση δεδομένων και τεχνητή νοημοσύνη, η Volvo σχεδιάζει να προσφέρει εξατομικευμένες τιμές ασφάλισης με βάση την πραγματική οδηγική συμπεριφορά, μια σημαντική απόκλιση από τα παραδοσιακά μοντέλα που βασίζονται στην ηλικία ή τον ταχυδρομικό κώδικα. Αυτή η εστίαση στη χρήση της τεχνολογίας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πελατών και την προσφορά πρακτικών πλεονεκτημάτων αντανακλά τη δέσμευση της Volvo να προσαρμόζεται στις ανάγκες των καταναλωτών στην ψηφιακή εποχή.

πηγή: arenaev.com

Tags:

You Might also Like