LOADING

Type to search

News Smartphones Tech

Ο εφιάλτης της Apple: Το λανσάρισμα του iPhone 15 Pro/Pro Max είναι γεμάτο προβλήματα

Share

Η Apple παρουσίασε τη σειρά iPhone 15 πριν από μερικές εβδομάδες και όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro και 15 Pro Max, άρχισαν να πωλούνται στις 22 Σεπτεμβρίου. Μόλις ο κόσμος άρχισε να παίρνει στα χέρια του τις συσκευές, ειδικά τα μοντέλα Pro και Pro Max, άρχισαν να εμφανίζονται πολλά προβλήματα. Δεν βλέπουμε συχνά την Apple να τα θαλασσώνει σε ένα λανσάρισμα, αλλά το λανσάρισμα των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max εξελίσσεται στο χειρότερο που έχει δει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια. Επιτρέψτε μας να σας πούμε γιατί.

Ζήτημα ανθεκτικότητας με το τιτάνιο

Η Apple χρησιμοποιεί το πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι από το iPhone X, αλλά αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα με τα iPhone 15 Pro και Pro Max. Το πλαίσιο στα νεότερα μοντέλα Pro αποτελείται από τιτάνιο, το οποίο φημολογείται ότι είναι ένα ισχυρότερο αλλά και ελαφρύτερο υλικό για τη συσκευή, κάνοντας με τη σειρά του τα iPhone ελαφρύτερα στο κράτημα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η κίνηση αυτή γύρισε μπούμερανγκ για την εταιρεία, καθώς οι χρήστες αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα ανθεκτικότητας με τις τελευταίες συσκευές iPhone 15 Pro/Pro Max – μερικοί από αυτούς το έχουν ήδη από το κουτί. Κάποιοι λαμβάνουν μοντέλα που έχουν αποκόψει το χρώμα στο πλαίσιο, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται ότι το πλαίσιο είναι ιδιαίτερα επιρρεπές σε γρατζουνιές . Επιπλέον, οι άνθρωποι που έριξαν τα νέα τους iPhone κατά λάθος ή πραγματοποίησαν εσκεμμένη δοκιμή πτώσης, πήραν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραπονεθούν για το πόσο εύκολα το πλαίσιο μπορεί να χτυπηθεί ή να πάρει.

Προσέξτε επίσης για τυχόν κατασκευαστικά ελαττώματα στα μοντέλα Pro, αν έχετε αγοράσει πρόσφατα ένα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί χρήστες αναφέρουν προβλήματα με τα iPhone 15 Pro και Pro Max, τα οποία περιλαμβάνουν ανομοιόμορφο χρωματισμό στο πλαίσιο τιτανίου, καθώς και προβλήματα ευθυγράμμισης με την οθόνη και, για άλλη μια φορά, με το πλαίσιο.

Εκτός από αυτό, αρκετοί παρατήρησαν προβλήματα προσωρινού αποχρωματισμού για το πλαίσιο των iPhone 15 Pro και Pro Max. Η Apple ενημέρωσε τη σελίδα υποστήριξης Cleaning your iPhone’ για να εκδώσει μια συμβουλή που αναφέρει: “Για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, το λάδι από το δέρμα σας μπορεί να αλλάξει προσωρινά το χρώμα της εξωτερικής ζώνης”. Η σελίδα υποστήριξης προσέφερε περαιτέρω μια λύση για αυτό και ανέφερε: “Σκουπίζοντας το iPhone σας με ένα μαλακό, ελαφρώς υγρό πανί χωρίς χνούδι θα επαναφέρετε την αρχική εμφάνιση”.

Για να ρίξει λάδι στη φωτιά, ένα βίντεο δοκιμής ανθεκτικότητας από το JerryRigEverything δείχνει το νέο iPhone 15 Pro Max να ραγίζει στο πίσω μέρος με ελαφρά δύναμη του χεριού. Αντίθετα, η πλειοψηφία των iPhone έχουν περάσει το τεστ κάμψης του από το iPhone 6 (το οποίο έπεσε θύμα του προβλήματος bend-gate). Είναι ενδιαφέρον ότι η Apple έχει μειώσει τις τιμές για την αντικατάσταση της πίσω πλευράς των Pro μοντέλων φέτος. Θα μπορούσε αυτό να σημαίνει ότι η Apple έκανε συμβιβασμό στην αντοχή της πίσω πλευράς;

Θέμα υπερθέρμανσης με το τσιπ A17 Pro

Τα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max εξοπλίζουν το τελευταίο chipset A17 Pro της Apple που βασίζεται σε έναν κόμβο 3nm από την TSMC. Ενώ φέρνει σημαντικά κέρδη στην απόδοση παιχνιδιών και CPU, φαίνεται επίσης να θερμαίνεται αρκετά, καθιστώντας το τηλέφωνο μόλις και μετά βίας χρησιμοποιήσιμο σε ορισμένα σενάρια. Οι χρήστες στο X διαμαρτύρονται για το πώς η συσκευή υπερθερμαίνεται ακόμη και με ελάχιστη χρήση, όπως κατά την κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, ορισμένοι λένε ότι το smartphone θερμαίνεται υπερβολικά κατά τη φόρτιση. Η Apple δεν έχει αναγνωρίσει το ζήτημα μέχρι στιγμής.

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκαλεί το πρόβλημα υπερθέρμανσης στο iPhone 15 Pro και Pro max. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εμφανιστεί τέτοιες αναφορές για τα iPhone 15 και 15 Plus. Αν σχετίζεται με το λογισμικό, η Apple θα πρέπει να το διορθώσει σύντομα με μια ενημέρωση, αλλά αν δεν είναι, τότε η Apple μπορεί να έχει πρόβλημα.

Σφάλμα ρύθμισης με το iOS 17

Τα νέα μοντέλα iPhone 15 Pro συνοδεύονται από το iOS 17 και το σφάλμα προκαλεί το πάγωμα των μοντέλων iPhone 15 και την εμφάνιση του λογότυπου της Apple όταν ο χρήστης προσπαθεί να μεταφέρει τα δεδομένα του από το παλαιότερο iPhone του. Η Apple ενημερώθηκε για το πρόβλημα και έχει ήδη αρχίσει να σπέρνει μια ενημέρωση σε όλες τις συσκευές της σειράς 15 με την έκδοση 17.0.2 του iOS.

Για να διορθώσετε το σφάλμα, ακολουθήστε τα κανονικά βήματα για να ρυθμίσετε το iPhone 15 χωρίς να επιλέξετε την επιλογή μεταφοράς δεδομένων. Στη συνέχεια, κατεβάστε τη νέα ενημέρωση. Τώρα, επαναφέρετε το τηλέφωνό σας στις εργοστασιακές ρυθμίσεις και, στη συνέχεια, περάστε ξανά από τη διαδικασία εγκατάστασης, όπου μπορείτε τώρα να επιλέξετε την επιλογή μεταφοράς δεδομένων “Από άλλο iPhone”. Ορισμένοι χρήστες αναφέρουν ότι τα iPhone τους εμφανίζουν την ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ίδιας της διαδικασίας εγκατάστασης, γεγονός που θα σας εξοικονομήσει χρόνο σε περίπτωση που εμφανιστεί και σε εσάς.

πηγή

Tags:

You Might also Like