LOADING

Type to search

Tech ΝΕΑ

Ο Elon Musk υπόσχεται και πάλι την επόμενη γενιά Roadster, έξι χρόνια μετά την πρώτη διαφήμισή του

Avatar
Share

“Δεν θα υπάρξει ποτέ άλλο αυτοκίνητο σαν αυτό, αν μπορεί κάποιος να το αποκαλέσει αυτοκίνητο”, έγραψε ο Musk στο X.

“Απόψε, αυξήσαμε ριζικά τους σχεδιαστικούς στόχους για το νέο Tesla Roadster. Νομίζω ότι έχει πιθανότητες να είναι το πιο εντυπωσιακό demo προϊόντος όλων των εποχών”,  προσθέτοντας ότι θα φτάνει τα 100 μίλια την ώρα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, “και αυτό είναι το λιγότερο ενδιαφέρον μέρος” ανέφερε ο Musk στο X στο πλαίσιο μιας σειράς αναρτήσεων το βράδυ της Τρίτης.

Ο Musk προώθησε την ιδέα της επόμενης γενιάς του Roadster σε μια εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2017 και τον Ιούνιο του 2018 σε μια σειρά από tweets. Είχε πει τότε: “Το πακέτο επιλογής της SpaceX για το νέο Tesla Roadster θα περιλαμβάνει δέκα μικρούς προωθητήρες πυραύλων τοποθετημένους απρόσκοπτα γύρω από το αυτοκίνητο”. Οι κινητήρες είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώνουν την ταχύτητα και το φρενάρισμα και ίσως “να επιτρέψουν ακόμη και σε ένα Tesla να πετάξει”, έγραψε τότε.

Την Τρίτη, απάντησε στα παλιά του tweets λέγοντας: “Θα αγαπήσετε το νέο Roadster περισσότερο από το σπίτι σας”.

Η Tesla δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Οι ανανεωμένες διακηρύξεις του Musk ακολούθησαν την είδηση ότι η κινεζική ανταγωνίστρια BYD παρουσίασε ένα νέο ηλεκτρικό supercar, με την ονομασία U9, το οποίο μπορεί να πιάσει ταχύτητες παρόμοιες με high-end μοντέλα από εταιρείες όπως η Ferrari.

Το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο της BYD, το οποίο λέει ότι θα μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα περίπου 192 μίλια την ώρα, αναμένεται να παραδοθεί στους πελάτες αυτό το καλοκαίρι. Ενώ η BYD δεν σχεδιάζει να πουλήσει τα οχήματά της στις ΗΠΑ, η Tesla ανταγωνίζεται την BYD στην ηπειρωτική Κίνα και σε άλλες αγορές.

Το μερίδιο αγοράς της Tesla στην Κίνα μειώθηκε τον Ιανουάριο στο 6,1%, ενώ το μερίδιο της BYD ανήλθε στο 29,2%, σύμφωνα με στοιχεία από την Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Κίνας που επικαλέστηκαν οι ερευνητές της Morgan Stanley China Autos σε σημείωμα την Τετάρτη.

Οι μεγαλεπήβολες υποσχέσεις του Μασκ δεν είναι κάτι καινούργιο. Οι συχνές αποτυχίες του να τις τηρήσει είναι το αντικείμενο ενός διαδικτυακού ιστότοπου παρακολούθησης υποσχέσεων που ονομάζεται ElonMusk.Today. Ο ιστότοπος σημείωσε την Τετάρτη ότι έχουν περάσει “1.876 ημέρες από τότε που ο Elon Musk δήλωσε ότι το νέο Roadster θα χρησιμοποιεί τεχνολογία πυραύλων που θα του επιτρέψει να πετάξει”.

Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία ενημέρωση των μετόχων της Tesla, η εταιρεία δήλωσε ότι το νέο Roadster βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, χωρίς να έχει κατασκευαστεί πιλοτική γραμμή παραγωγής και χωρίς να έχει επιλεγεί η τοποθεσία παραγωγής.

“Ο Musk είναι ο μετρ της επιλεκτικής αποκάλυψης πληροφοριών”, δήλωσε ο Warren Ahner, ειδικός σε θέματα τεχνολογίας αυτοκινήτων και πρώην εκπαιδευτής ανταγωνιστικής οδήγησης. Ο Ahner δήλωσε ότι δεν είναι σαφές πώς ένα supercar θα ωφελήσει την επιχείρηση της Tesla, προσθέτοντας ότι είναι “κυρίως για τον εγωισμό”.

“Αν έχετε το σωστό πιστωτικό σκορ, μπορείτε να μπείτε σε μια έκθεση της Tesla και να αγοράσετε ένα Model S Plaid σήμερα”, δήλωσε ο Ahner. Αυτό “έχει ήδη πολύ περισσότερο δυναμικό ισχύος από ό,τι το 99% των οδηγών στο δρόμο είναι σε θέση να χειριστεί”.

Ο Ross Gerber, μακροχρόνιος οπαδός της Tesla και πρόσφατος επικριτής του Musk, συμφώνησε ότι θα ήταν δύσκολο να “κινηθεί η βελόνα” για την Tesla με ένα ανανεωμένο Roadster.

“Αν φτιάξουν ένα σπουδαίο αυτοκίνητο για το οποίο θα μιλάει ο κόσμος, θα μπορούσε να υπάρξει ένα φαινόμενο φωτοστέφανου” δήλωσε ο Gerber, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης πλούτου Gerber Kawasaki. Το συνέκρινε με το Cybertruck που κυκλοφόρησε πρόσφατα. “Όλοι θέλουν να το κοιτάξουν και άλλα τέτοια”, δήλωσε ο Gerber. “Αλλά σημαίνει αυτό ότι θα βοηθήσει την Tesla να πουλήσει άλλα αυτοκίνητα;”

Tags:

You Might also Like