LOADING

Type to search

Apps News Tech

Πώς να καταλάβεις αν κάποιος σε μπλόκαρε στο Instagram

Avatar
Share

Με τόσες πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι εύκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι, αλλά είναι επίσης εύκολο να αποκλείσετε γρήγορα κάποιον. Ίσως είναι ένας πρώην σύντροφος, ένας παρείσακτος μακρινός συγγενής ή κάποιος με αμφισβητούμενες πολιτικές απόψεις. Ανεξάρτητα από το γιατί ένα άτομο μπλοκάρεται, μπορεί να είναι δύσκολο να πούμε εάν είστε αυτός που έπεσε θύμα του κουμπιού αποκλεισμού. Αν και μπορεί να συμβαίνει ότι το άτομο με το οποίο προσπαθείτε να συνδεθείτε έχει απενεργοποιήσει ή διαγράψει τον λογαριασμό του, μπορεί να είναι δύσκολο να το καταλάβετε. Το Instagram, ή οποιαδήποτε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για αυτό το θέμα, δεν μοιράζεται μαζί σας όταν κάποιος δεν σας επιτρέπει να βλέπετε πλέον το περιεχόμενό του, οπότε πώς μπορείτε να το μάθετε; Επίσης, ρίξτε μια ματιά στο πώς μπορείτε να μάθετε εάν κάποιος σας απέκλεισε στο Facebook και πώς να αποκλείσετε κάποιον στο Messenger επίσης.

Μέθοδος 1: Αναζήτηση στο Instagram

Το πρώτο βήμα για να μάθετε εάν κάποιος σας έχει μπλοκάρει είναι να κάνετε μια γρήγορη αναζήτηση για το προφίλ του. Εάν το προφίλ είναι δημόσιο και μπορείτε να δείτε τις αναρτήσεις τους, τότε δεν έχετε αποκλειστεί. Για ιδιωτικούς λογαριασμούς, εάν δείτε το προφίλ με το μήνυμα “Αυτός ο λογαριασμός είναι ιδιωτικός”, τότε επίσης δεν έχετε αποκλειστεί. Στείλτε στο άτομο ένα αίτημα παρακολούθησης για τη δυνατότητα να δει τι μοιράζεται.

Εάν βλέπετε το προφίλ και τον αριθμό των αναρτήσεων που έχει μοιραστεί αυτό το άτομο, αλλά οι αναρτήσεις δεν εμφανίζονται στην περιοχή εμφάνισης, τότε αυτό σημαίνει ότι αυτό το άτομο σάς εμπόδισε με μη αυτόματο τρόπο να δείτε τις φωτογραφίες του.

Εάν το προφίλ δεν εμφανίζεται καθόλου μετά από μια αναζήτηση, αυτό σημαίνει ότι ο λογαριασμός είτε έχει απενεργοποιηθεί είτε έχει διαγραφεί. Ίσως τους στείλετε ένα γρήγορο μήνυμα για να δείτε πώς τα πάνε αν προσπαθείτε να έρθετε σε επαφή. Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν κάποιος έχει αποκλείσει τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Μέθοδος 2: Ελέγξτε το δικό σας προφίλ

Ακόμα κι αν κάποιος σας αποκλείσει, το Instagram δεν διαγράφει παλιά σχόλια ή ετικέτες από το δικό σας προφίλ. Εάν δεν μπορείτε να τα βρείτε μετά από αναζήτηση, αλλά εξακολουθείτε να βλέπετε το σχόλιό τους στην ανάρτησή σας, κάντε κλικ στο προφίλ τους. Όπως και η πρώτη μέθοδος, εάν ο σύνδεσμος σας μεταφέρει στη σελίδα τους, όπου μπορείτε να δείτε τον αριθμό των αναρτήσεών τους χωρίς φωτογραφίες στην οθόνη, αυτό σημαίνει ότι έχετε αποκλειστεί. Μιλώντας για αποκλεισμό, δείτε πώς μπορείτε να αποκλείσετε οριστικά τα ενοχλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μέθοδος 3: Αναζήτηση σε πρόγραμμα περιήγησης

Ο σύνδεσμος για το προφίλ του καθενός στο Instagram είναι το Instagram.com/username σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης στο Διαδίκτυο. Εάν γνωρίζετε το όνομα χρήστη του ατόμου που αναζητάτε, αντικαταστήστε το “όνομα χρήστη” με την πραγματική του λαβή. Εάν είστε συνδεδεμένοι, θα δείτε ένα μήνυμα σφάλματος που λέει “Συγγνώμη, αυτή η σελίδα δεν είναι διαθέσιμη”, που σημαίνει ότι πιθανότατα έχετε αποκλειστεί.

Είναι πιθανό ο λογαριασμός να έχει διαγραφεί ή να έχει απενεργοποιηθεί, οπότε για να επιβεβαιώσετε ότι δεν συμβαίνει αυτό, αποσυνδεθείτε από τον λογαριασμό σας και πραγματοποιήστε ξανά την αναζήτηση σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ανώνυμης περιήγησης. Εάν μπορείτε να δείτε το προφίλ, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι έχετε αποκλειστεί. Αν όχι, τότε ο λογαριασμός μάλλον έχει χαθεί.

Μέθοδος 4: Ελέγξτε τα μηνύματά σας

Εάν έχετε αποκλειστεί, το Instagram θα κρύψει οποιοδήποτε νήμα μηνυμάτων που είχατε προηγουμένως με αυτό το άτομο και για τους δύο σας, οπότε αν έχετε υποψίες, ελέγξτε τα άμεσα μηνύματά σας. Εάν εξακολουθείτε να βλέπετε τη συνομιλία σας, τότε είστε ξεκάθαροι. Εάν όχι, υπάρχει πιθανότητα να έχετε αποκλειστεί.

Για να δείτε εάν το άτομο έχει απενεργοποιήσει ή διαγράψει τον λογαριασμό του, ελέγξτε τα ομαδικά μηνύματα που έχετε και οι δύο κοινά για να δείτε αν εμφανίζεται το όνομά του. Εάν εξακολουθείτε να μπορείτε να τους δείτε ως συμμετέχοντα στην ομάδα, αλλά όχι οπουδήποτε αλλού, τότε σας έχουν αποκλείσει. Στη συνέχεια, μάθετε πώς μπορείτε να καταλάβετε εάν κάποιος έχει τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης της ιστορίας σας στο Instagram.

Μέθοδος 5: Ακολουθήστε τα ξανά

Εάν μπορείτε να δείτε το προφίλ αυτού του ατόμου, δείτε αν μπορείτε να το ακολουθήσετε. Εάν είστε αποκλεισμένοι, τότε δεν θα μπορείτε να τους ακολουθήσετε καθόλου. Ένα γρήγορο πάτημα του κουμπιού “Ακολουθήστε” δεν θα περάσει και θα συνεχίσετε να βλέπετε αυτό το κουμπί χωρίς να μπορείτε να το πατήσετε. Δεν θα λάβουν ειδοποιήσεις που δοκιμάσατε. Να τι σημαίνει να περιορίζεις κάποιον στο Instagram.

Μέθοδος 6: Χρησιμοποιήστε άλλο λογαριασμό ή συσκευή Instagram

Ο πιο απλός τρόπος είναι να κάνετε έλεγχο από άλλο λογαριασμό. Εάν έχετε δεύτερο λογαριασμό, δοκιμάστε να τον αναζητήσετε ή ζητήστε από έναν στενό φίλο να κάνει μια γρήγορη αναζήτηση. Εάν όλα φαίνονται kosher από τον άλλο λογαριασμό, τότε, δυστυχώς, έχετε αποκλειστεί.

Εάν έχετε ανακαλύψει ότι έχετε όντως αποκλειστεί, είναι σημαντικό να σκεφτείτε γιατί. Συνήθως, οι άνθρωποι δεν αποκλείουν άλλους χρήστες χωρίς λόγο, επομένως, αν και μπορεί να είναι δύσκολο να το καταπιούν, σκεφτείτε τι μπορεί να το προκάλεσε. Είπατε κάτι ακατάλληλο ή προσβλητικό; Ίσως κάτι βλάπτει αυτούς ή μια ομάδα ανθρώπων με τους οποίους ταυτίζονται; Το Διαδίκτυο είναι για πάντα και μια οθόνη δεν χρησιμεύει ως ασπίδα στον πραγματικό κόσμο. Ας προσέχουμε όλοι για το τι βάζουμε εκεί έξω και πώς παρουσιάζουμε τον εαυτό μας. Στη συνέχεια, ελέγξτε αυτούς τους κανόνες εθιμοτυπίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να σταματήσετε να παραβιάζετε.

Πηγή

Tags:

You Might also Like