LOADING

Type to search

Tech ΝΕΑ

Τα χαρακτηριστικά Apple Intelligence και ορισμένες βελτιώσεις του Siri δεν θα φτάσουν μέχρι τα τέλη του 2024 και το 2025

Avatar
Share

Αν βιαστήκατε να εγκαταστήσετε τη beta έκδοση για προγραμματιστές του iOS 18 στο iPhone σας, σας έχουμε μερικά καλά και κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι ορισμένα χαρακτηριστικά που προστέθηκαν στο iOS 18, όπως το βελτιωμένο Κέντρο Ελέγχου που περιέχει το κουμπί απενεργοποίησης, οι προσαρμογές εικονιδίων εφαρμογών στην αρχική οθόνη και πολλές άλλες νέες λειτουργίες είναι διαθέσιμες σε όσους εγκαταστήσουν τη beta. Ωστόσο, αν ανυπομονούσατε να δοκιμάσετε το Apple Intelligence, θα απογοητευτείτε.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο Power On, ορισμένα χαρακτηριστικά AI θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες iPhone που τρέχουν το iOS 18 στα τέλη του 2024, ενώ άλλα δεν θα είναι έτοιμα μέχρι το 2025. Αυτή η προσέγγιση αφαιρεί μέρος της εσωτερικής πίεσης από την Apple. Για παράδειγμα, ο τεχνολογικός γίγαντας εργάζεται επί του παρόντος για την προσθήκη διακομιστών που τροφοδοτούνται από τα ισχυρά τσιπ της σειράς M της Apple στην υποδομή cloud της. Αν επέτρεπε στους χρήστες iPhone που εκτελούν τη beta έκδοση για προγραμματιστές του iOS 18 να δοκιμάσουν αυτά τα χαρακτηριστικά τώρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το σύστημα να κατέρρεε.

Ο Gurman επισημαίνει επίσης ότι, περιορίζοντας τη χρήση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης σε μια μικρότερη ομάδα στην αρχή, το chatbot ChatGPT θα είναι λιγότερο πιθανό να δίνει λάθος απαντήσεις. Τα chatbots τεχνητής νοημοσύνης είναι επιρρεπή στο να εκτοξεύουν ψευδείς πληροφορίες με βάση τις μεγάλες ποσότητες εσφαλμένων πληροφοριών που λαμβάνουν αυτά τα chatbots.

Later this year your iPhone will glow around the edges when Siri is activated - Apple Intelligence features and some Siri improvements wont't arrive until late 2024 and 2025

Αν εγκαταστήσατε τη beta έκδοση για προγραμματιστές του iOS 18, το μεγαλύτερο παράπονο είναι η απότομη πτώση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας ακόμη και στο iPhone 15 Pro Max. Επίσης, η iOS 18 developer beta δεν δείχνει το νέο λογότυπο της Siri ή το λαμπερό φως γύρω από την άκρη του iPhone σας που θα εμφανίζεται τελικά όταν καλείτε την εικονική ψηφιακή βοηθό σας.

Δυστυχώς πολλά από τα χαρακτηριστικά της Siri που η Apple παρουσίασε στο WWDC δεν θα είναι διαθέσιμα μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης του προσωπικού πλαισίου για να μάθετε την απάντηση σε ένα ερώτημα όπως “Τι ώρα πρόκειται να προσγειωθεί η πτήση της μαμάς μου;”. Όταν η λειτουργία θα είναι έτοιμη, η Siri θα ψάχνει τα emails και τα κείμενά σας, ακόμα και την εφαρμογή Photos, αναζητώντας την απάντηση. Μέχρι το επόμενο έτος, η Siri δεν θα είναι σε θέση να καταλάβει τι υπάρχει στην οθόνη σας ούτε η εικονική ψηφιακή βοηθός θα μπορεί να περιηγηθεί στις φωτογραφίες σας για να βρει μια συγκεκριμένη εικόνα, να την επεξεργαστεί και να την μοιραστεί σε ένα email.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο Siri που θα δείτε φέτος. Η νέα διεπαφή με τα λαμπερά φώτα θα φτάσει τελικά στο iOS 18 αργότερα μέσα στο έτος και η Siri θα μπορεί να σας καταλαβαίνει ακόμα και αν σκοντάφτετε σε μια λέξη. Και η βελτιωμένη λειτουργία “Πληκτρολογήστε στη Siri” θα προστεθεί επίσης πριν από το τέλος του 2024.

Μόνο εσείς μπορείτε να αποφασίσετε αν αξίζει να εγκαταστήσετε μια ασταθή beta προκειμένου να χρησιμοποιήσετε τα νέα χαρακτηριστικά του iOS 18 που είναι διαθέσιμα τώρα. Ενώ η beta για προγραμματιστές είναι διαθέσιμη τώρα, η δημόσια beta του iOS 18 θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, ενώ η τελική, σταθερή έκδοση αναμένεται τον Σεπτέμβριο, περίπου την εποχή που η Apple θα κυκλοφορήσει τη σειρά iPhone 16.

πηγή

Tags:

You Might also Like