LOADING

Type to search

News Tech

Το επόμενο τηλέφωνο Android σας θα μπορούσε να έχει ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του iPhone

Share

Είτε αγαπάτε είτε μισείτε το iPhone, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένας τομέας στον οποίο η Apple διαπρέπει είναι η δημιουργία οικοσυστημάτων. Πριν από είκοσι χρόνια, το iPod έδωσε ώθηση στην υιοθέτηση των Mac και σήμερα η εταιρεία διαθέτει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και λύσεων που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους από την τσέπη σας μέχρι το σαλόνι σας και όχι μόνο.

Τα τελευταία χρόνια, η Google και η Samsung έχουν εργαστεί για να κάνουν το ίδιο στα αντίστοιχα οικοσυστήματά τους, με τα τηλέφωνα Pixel και Galaxy να συνοδεύονται από τα ακουστικά, τα tablet και τις λύσεις Android TV. Τώρα, η Qualcomm έρχεται στο τραπέζι με μια πολύ καλύτερη λύση που υπόσχεται να ενοποιήσει όλες τις συσκευές και τα αξεσουάρ Android, ώστε να “λειτουργούν ως ένα”.

Αυτό είναι το Snapdragon Seamless.

Η Qualcomm ανακοίνωσε την επόμενη καινοτομία στην τεχνολογία τσιπ Snapdragon. Ονομάζεται “Snapdragon Seamless”, είναι μια λύση πολλαπλών πλατφορμών που θα επιτρέψει σε όλες τις συσκευές που τροφοδοτούνται από τη σειρά τσιπ Qualcomm Snapdragon να μοιράζονται πληροφορίες και να παρέχουν εύκολες εμπειρίες πολλών συσκευών, ώστε να μπορούν να λειτουργούν ως ένα ολοκληρωμένο σύστημα.

Ενώ η ανακοίνωση ήρθε μόλις σήμερα, η Qualcomm και οι συνεργάτες της εργάζονται ξεκάθαρα σε αυτό εδώ και λίγο καιρό, καθώς ο κατασκευαστής chip λέει ότι οι πρώτες συσκευές με Snapdragon Seamless θα μπορούσαν να φτάσουν αργότερα μέσα στο έτος. Οι λύσεις ξεπερνούν την απλή ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ τηλεφώνων, tablet και φορητών υπολογιστών, ακόμη και δίνουν τη δυνατότητα στα ποντίκια και τα πληκτρολόγια να λειτουργούν απρόσκοπτα σε πολλές συσκευές.

«Το Snapdragon Seamless καταρρίπτει ουσιαστικά τα εμπόδια μεταξύ (κατασκευαστών), συσκευών και λειτουργικών συστημάτων. Είναι η μόνη λύση μεταξύ συσκευών που δίνει πραγματικά τον χρήστη πρώτο», δήλωσε ο Ντίνο Μπέκης, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής φορητών συσκευών και λύσεων μικτού σήματος της Qualcomm.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Snapdragon Seamless είναι χαραγμένο στα πιο πρόσφατα τσιπ της Qualcomm, οπότε μην περιμένετε να εμφανίζεται ως ενημέρωση για παλαιότερες συσκευές. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλες τις νέες ναυαρχίδες, καθώς η εταιρεία λέει ότι είναι ενσωματωμένο στη νέα πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας Snapdragon 8 Gen 3 – το τσιπ που αναμφίβολα θα τροφοδοτήσει τη σειρά Samsung Galaxy S24 του επόμενου έτους.

Τι μπορεί να κάνει το Snapdragon Seamless;

Εκτός της πύλης, το Snapdragon Seamless θα καλύψει τα πιο δημοφιλή σενάρια πολλαπλών συσκευών, παρέχοντας εύκολη ανακάλυψη συσκευών σε πολλές πλατφόρμες, μεταφορά αρχείων, κοινή χρήση οθόνης και αρχείων και έξυπνη εναλλαγή ήχου.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε ένα αρχείο από έναν φορητό υπολογιστή που τροφοδοτείται από την Qualcomm στο smartphone σας Android χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από μια περίπλοκη διαδικασία σύζευξης και ανακάλυψης. Και οι δύο συσκευές θα πρέπει να είναι άμεσα ορατές η μία στην άλλη ως πιθανός προορισμός για τα αρχεία σας. Η ίδια τεχνική θα χρησιμοποιηθεί για την έναρξη μιας συνεδρίας κοινής χρήσης οθόνης.

Η έξυπνη εναλλαγή ήχου είναι κάτι με το οποίο οι χρήστες της Apple, της Google και της Samsung πιθανότατα γνωρίζουν ήδη. Επιτρέπει στα AirPods, τα Pixel Buds ή τα Galaxy Buds να μεταδίδουν με διαφάνεια ήχο μεταξύ των αντίστοιχων συσκευών τους — όπως όταν έρχεται μια κλήση στο iPhone σας ενώ ακούτε μουσική στο MacBook σας.

Ωστόσο, το Snapdragon Seamless θα το κάνει ένα βήμα παραπέρα, χάρη στη φύση του σε πολλαπλές πλατφόρμες. Για πρώτη φορά, θα μπορείτε να το κάνετε αυτό ακόμη και όταν όλες οι συσκευές σας είναι κατασκευασμένες από διαφορετικούς προμηθευτές — συμπεριλαμβανομένων των ακουστικών.

Ενώ οι εφαρμογές εκτεταμένης πραγματικότητας (XR) βρίσκονται λίγο πιο κάτω, η Qualcomm παρουσίασε μια επίδειξη XR Fitness που απεικόνιζε πώς ένα ζευγάρι έξυπνα γυαλιά θα μπορούσε να δείξει έναν προσωπικό γυμναστή και μετρήσεις προπόνησης πάνω από τα μάτια του χρήστη. Αυτό είχε ως στόχο να δείξει την κλίμακα της πλατφόρμας Snapdragon Seamless, η οποία πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση των γυαλιών με οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει την προπόνηση.

Και πάλι, η μεγαλύτερη αιχμή σε όλα αυτά είναι ότι αυτές οι συσκευές πρέπει να τροφοδοτούνται από τα τσιπ Snapdragon της Qualcomm. Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο μεταξύ των smartphone και tablet Android, αλλά λιγότερο στους φορητούς υπολογιστές και τα ακουστικά.

Η Qualcomm ελπίζει φυσικά ότι το Snapdragon Seamless θα ενθαρρύνει περισσότερους κατασκευαστές να υιοθετήσουν τα πιο πρόσφατα τσιπ της Qualcomm, αλλά υπάρχει ένα πράγμα που φαίνεται ξεκάθαρο – οι θαυμαστές της Apple θα μείνουν έξω από το πάρτι πολλαπλών πλατφορμών. Παρόλο που η Qualcomm λέει ότι το Snapdragon Seamless είναι “ανοιχτό σε όλους”, αυτό θα πρέπει να διαβαστεί ως όλοι όσοι κατασκευάζουν συσκευές Android, Windows και Snapdragon. Με εξαίρεση τα τσιπ μόντεμ 5G της, η Apple δεν βασίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon της Qualcomm, πράγμα που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες iPhone και iPad θα πρέπει απλώς να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τη ζωή στους δικούς τους περιφραγμένους κήπους.

πηγή: digitaltrends.com

Tags:

You Might also Like