LOADING

Type to search

Tech ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Το Nothing Phone (2) θα έχει τεχνολογία τελευταίας γενιάς, αλλά δεν θα στερείται ισχύος, ισχυρίζεται ο CEO

Share

Ο Carl Pei, Διευθύνων Σύμβουλος της Nothing, επιβεβαίωσε πρόσφατα στο Twitter ότι το επερχόμενο Nothing Phone (2) θα διαθέτει το Snapdragon 8+ Gen 1.

Αυτή η αποκάλυψη έρχεται μερικούς μήνες μετά τις αρχικές φήμες που υπαινίσσονταν τη συμπερίληψη του chipset. Κάποιοι αμφισβήτησαν την απόφαση να εξοπλιστεί το νέο κορυφαίο smartphone της εταιρείας με την τεχνολογία του περασμένου έτους αντί για τις τελευταίες εξελίξεις, κάτι που έκανε η Samsung με το Galaxy S23. Ο Pei, φαινομενικά ενήμερος για αυτές τις ανησυχίες, ακολούθησε την ανακοίνωση με ένα νήμα στο Twitter εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση της εταιρείας να πάει με το παλαιότερο υλικό. Δηλώνει ότι «δεν είναι μόνο θέμα ταχύτητας – πρόκειται για το πλήρες πακέτο».

Πιθανά χαρακτηριστικά

Η Pei δηλώνει ότι η κάμερα στο Nothing Phone (2) θα υποστηρίζει αρχεία εικόνας Raw HDR και εγγραφή βίντεο 4K στα 60 FPS. Αυτό οφείλεται στο Snapdragon 8 Plus Gen 1 που διαθέτει «έναν επεξεργαστή σήματος εικόνας 18-bit (ISP) ικανό να καταγράφει πάνω από 4.000 φορές περισσότερα δεδομένα κάμερας» από το Nothing Phone (1) . Είναι επίσης αρκετά σίγουρος για την αποτελεσματική «κατανάλωση ενέργειας και διαχείριση θερμότητας» του chipset, αποκαλώντας το «καλύτερο στην κατηγορία».

Είναι ενδιαφέρον να επισημάνουμε ότι ο Pei γνωρίζει ότι το Nothing Phone (2) δεν θα είναι πανίσχυρο όπως άλλα τηλέφωνα στην αγορά. Το νήμα στο Twitter συνεχίζει λέγοντας ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην «εμπειρία χρήστη έναντι του να είναι πρώτη στον αγώνα προδιαγραφών». Αλλά τουλάχιστον, η νέα «ναυαρχίδα θα δει μια αύξηση 80 τοις εκατό στη συνολική απόδοση σε σύγκριση με το προκάτοχο του, οπότε γίνονται πράγματι βελτιώσεις. Η ταχύτητα απλά δεν αποτελεί προτεραιότητα για αυτούς, η οποία είναι ίσως η πιο έξυπνη κίνηση».

Εάν το Nothing εγκαθιστούσε το Snapdragon 8 Gen 2 στο smartphone του επόμενης γενίας, η τιμή πιθανότατα θα εκτοξεύονταν σημαντικά – για να μην αναφέρουμε όλα τα σφάλματα που θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν οι χρήστες. Εξάλλου, η εταιρεία έχει χαράξει μια θέση για τον εαυτό της ως μια πιο προσιτή επιλογή σε smartphone υψηλής τεχνολογίας.

Και όπως δηλώνει ο Pei, η πλατφόρμα Gen 1 «έχει δοκιμαστεί διεξοδικά και βελτιστοποιείται συνεχώς μέσω πολυάριθμων ενημερώσεων από την εισαγωγή της».

Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης μια πρόσφατη έκθεση από τον ιστότοπο τεχνολογικών ειδήσεων Inverse, η οποία θέλει το Nothing OS να παίρνει έναν επανασχεδιασμό για να είναι πιο ξεχωριστό. Το σύστημα είχε επικριθεί στο παρελθόν ότι είναι μια “κυρίως συνηθισμένη εμπειρία Android με μερικά πασπαλίσματα της προσαρμοσμένης γραμματοσειράς dot matrix του Nothing”. Σύμφωνα με το Inverse, η νέα διεπαφή χρήστη θα ξεφύγει από αυτή τη “καθιερωμένη διάταξη πλέγματος”. Ωστόσο, δεν υπήρχαν στιγμιότυπα οθόνης που να δείχνουν τον επανασχεδιασμό ούτε η αναφορά μπορούσε να επιβεβαιώσει ότι όντως θα καταλήξει στην επερχόμενη συσκευή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρόσφατες διαρροές το πολυαναμενόμενο κινητό της Nothing φημολογείται ότι θα διαθέτει πάνελ AMOLED 6,55 ιντσών με ανάλυση FullHD+, ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη. Η λίστα των πιθανών προδιαγραφών περιλαμβάνει επίσης ένα κύριο snapper 50MP με OIS, μαζί με δύο άλλες κάμερες – πιθανότατα μια ultrawide και μια βοηθητική κάμερα, καθώς και μια μεγάλη μπαταρία 5.000 mAh με γρήγορη φόρτιση και ασύρματη φόρτιση. 

Το Nothing Phone (2) αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: techradar.com/ gsmarena.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like