LOADING

Type to search

ΝΕΑ

7 πράγματα που πρέπει πάντα να έχετε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας

Share

Ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του αυτοκινήτου σας, μπορεί να μην χρειαστείτε ποτέ κανένα από τα βασικά είδη που περιλαμβάνονται σε αυτόν τον κατάλογο. Όμως, ποτέ δεν ξέρετε πότε θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μια άδεια μπαταρία ή ένα ξαφνικό σκάσιμο/τρύπημα των ελαστικών σας. Και όταν έρθει αυτή η στιγμή, θα είστε ευχαριστημένοι που είχατε την πρόνοια και φροντίσατε να έχετε στο πορτμπαγκάζ σας με μερικά βασικά είδη.

Αυτή η λίστα με επίκεντρο το αυτοκίνητο επικεντρώνεται στα βασικά εργαλεία και στο πιο απαραίτητο σετ ασφαλείας. Ίσως όμως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προσθέσετε εμφιαλωμένο νερό, σνακ, κουβέρτες και αλυσίδες χιονιού, ειδικά αν πρόκειται να βγείτε έξω με κακές καιρικές συνθήκες. Ομοίως, αν οδηγείτε σε πολύ απομακρυσμένες περιοχές, μπορεί να είναι χρήσιμο να πακετάρετε επιπλέον πράγματα, όπως μερικά ανθεκτικά παπούτσια, έναν αναπτήρα, καθώς και ένα πλήρως φορτισμένο power bank για το τηλέφωνό σας και επιπλέον μπαταρίες για τον φακό.

Ακολουθεί ο κατάλογός μας με τα επτά βασικά είδη πρώτης ανάγκης που πρέπει να έχετε στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας. Λάβετε υπόψη ότι δεν είναι με σειρά προτεραιότητας, καθώς τα περισσότερα από αυτά τα πράγματα είναι απαραίτητα.

  • Φακός

Δεν έχει σημασία αν έχετε όλα τα εργαλεία του κόσμου για να επιδιορθώσετε ένα πρόβλημα στο αυτοκίνητό σας, αν είναι πίσσα σκοτάδι και δεν μπορείτε να δείτε τι κάνετε, θα δυσκολευτείτε. Και παρόλο που πιθανότατα έχετε ενσωματωμένο φακό στο τηλέφωνό σας, δεν αξίζει να αδειάζετε την μπαταρία του τηλεφώνου σας σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε μια κλήση έκτακτης ανάγκης. Τέλος πρέπει να θυμάστε πάντα, ότι εάν ο φακός που έχετε λειτουργεί με μπαταρίες, ο τακτικός ελεγχος αυτών είναι απαραίτητος για να ε΄σιτε βέβαιος ότι ο φακός εν τέλει θα λειτουργεί.

  • Κουτί πρώτων βοηθειών

Είτε αγοράζετε ένα έτοιμο κιτ πρώτων βοηθειών είτε φτιάχνετε το δικό σας, είναι σημαντικό να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητό σας. Σύμφωνα με τους κανονισμούς το κουτί πρώτων βοηθειών του αυτοκινήτου σας θα πρέπει να περιλαμβάνει γάντια, επιδέσμους, αντισηπτική αλοιφή, σπρέι για έντομα, τσιμπιδάκια και επιθέματα γάζας.

Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο και θα συνιστούσαμε να συμπεριλάβετε επιδέσμους, αντισηπτικά μαντηλάκια, ψαλίδι, παραμάνες και μια κουβέρτα έκτακτης ανάγκης. Εάν εσείς ή οποιοσδήποτε που ταξιδεύει στο αυτοκίνητό σας παίρνει κάποια συγκεκριμένα φάρμακα, τότε είναι πάντα καλή ιδέα να πακετάρετε μερικά επιπλέον για το ταξίδι σε περίπτωση καθυστερήσεων.

  • Βασικό σετ εργαλείων

Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει βασικά εργαλεία, όπως κατσαβίδια, πένσες και κλειδιά. Αλλά και οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε για να αλλάξετε τα λάστιχα σας, συμπεριλαμβανομένου ενός γρύλου και ενός κλειδιού. Τέλος, ένα πολυεργαλείο μπορεί να σας βοηθήσει να λύσετε ένα πλήθος προβλημάτων.

  • Καλώδια βραχυκυκλώματος

Με ένα σετ καλωδίων βραχυκύκλωσης μπορείτε να δώσετε εκκίνηση σε ένα αυτοκίνητο με άδεια μπαταρία συνδέοντας τα καλώδια σε ένα αυτοκίνητο με φορτισμένη, λειτουργική μπαταρία. Τα καλώδια μπορεί να βρίσκονται αχρησιμοποίητα στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας για χρόνια. Αν όμως καταλήξετε με άδεια μπαταρία, είναι ζωτικής σημασίας για να μπορέσετε να ξεκινήσετε και πάλι.

Επιπλέον, αν έχετε καλώδια βραχυκυκλώματος και συναντήσετε κάποιον άλλον με άδεια μπαταρία, τότε μπορείτε να τον βοηθήσετε. Απλά φροντίστε να διαβάσετε πώς ακριβώς να τα χρησιμοποιείτε.

  • Κιτ οδικής ασφάλειας

Ανάλογα με το όριο ταχύτητας του δρόμου, το πόσο πολυσύχναστος είναι, καθώς και το πόσο σκοτάδι επικρατεί, το να βρεθείτε στην άκρη του δρόμου μπορεί να είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο μέρος. Για να μην αναφέρουμε αν προσπαθείτε να αντιμετωπίσετε τις επισκευές στην άκρη του δρόμου ή να αλλάξετε ένα ελαστικό. Έτσι, μερικά στοιχεία ασφαλείας στην άκρη του δρόμου είναι σημαντικά για να ειδοποιήσετε τους άλλους οδηγούς για την παρουσία σας και να σας προστατεύσουν ενώ εργάζεστε στο αυτοκίνητό σας.

Αυτά θα πρέπει να περιλαμβάνουν προειδοποιητικά τρίγωνα, φωτοβολίδες και ένα ανακλαστικό γιλέκο. Σκεφτείτε οτιδήποτε σας κάνει ορατούς και προειδοποιεί την επερχόμενη κυκλοφορία να επιβραδύνει, αν χρειαστεί.

  • Βασικά στοιχεία κινητήρα/μηχανής

Είναι πάντα καλή ιδέα να ελέγχετε και να συμπληρώνετε τα υγρά, όπως το λάδι κινητήρα, το υγρό πλυσίματος παρμπρίζ και το ψυκτικό υγρό, σε τακτική βάση, καθώς και πριν από ένα μακρινό ταξίδι.

Αλλά, για προληπτικούς λόγους, αξίζει να έχετε επιπλέον στο πορτμπαγκάζ σας σε περίπτωση που χρειαστεί να τα συμπληρώσετε εν κινήσει.

  •  Αεροσυμπιεστής και στεγανωτικό ελαστικών

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν έχετε την αυτοπεποίθηση ή και τις απαραίτητες γνώσεις για την αλλαγή ελαστικών ή αν δεν έχετε ρεζέρβα στο αυτοκίνητό σας. Ο αεροσυμπιεστής μπορεί να ξαναφουσκώσει το ελαστικό σας, ενώ το στεγανοποιητικό θα σφραγίσει προσωρινά τη διαρροή. Αυτό δεν αποτελεί μόνιμη λύση, αλλά θα πρέπει να είναι ικανό για να σας δώσει χρόνο ώστε να το μεταφέρεται σε ένα συνεργείο επισκευής ελαστικών για μια πιο μακροπρόθεσμη λύση. Θα χρειαστείτε έναν αεροσυμπιεστή ειδικά για ελαστικά και το στεγανοποιητικό πρέπει να είναι επίσης για ελαστικά.

Πηγή: tomsguide.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like