LOADING

Type to search

Featured Gadget News Smartphones Tech

Apple: Τι μπορούμε να περιμένουμε από την εταιρεία για το 2024;

Share

Τώρα που παρουσιάστηκε και επίσημα η σειρά iPhone 15 και ξεκίνησαν οι προπαραγγελίες, άλλη μια χρονιά νέων συσκευών της Apple φτάνει στο τέλος της. Βέβαια φήμες που θέλουν την Apple να κυκλοφορεί πιο “αθόρυβα” μέσω ενός απλού δελτίου τύπου την επόμενη αναβαθμισμένη εκδοχή του iPad Air κάνουν ακόμα το γύρο του διαδικτύου, αν και ο αναλυτής της TF International, Ming-Chi Kuo,  έχει ήδη αναφέρει να μην περιμένουμε νέα μοντέλα iPad μέχρι το επόμενο έτος. Και μιλώντας για το επόμενο έτος, ο Mark Gurman του Bloomberg μας δίνει μια ματιά στο τι να περιμένουμε από το την Apple το 2024.

Το Vision Pro θα είναι η πρώτη

μεγάλη κυκλοφορία της Apple το 2024

Η πρώτη συσκευή στη λίστα του Gurman για το 2024 είναι το Vision Pro. Η κυκλοφορία του σετ μικτής πραγματικότητας της Apple σηματοδοτεί την αρχή του ταξιδιού της εταιρείας για την εύρεση της συσκευής που θα αντικαταστήσει τελικά το iPhone. Ο χωρικός αυτός υπολογιστής, όπως τον αποκαλεί άλλωστε η Apple, είναι πιθανότατα ακόμα το νούμερο ένα στη λίστα όλων, αλλά η Apple θα χρειαστεί ακόμα αρκετό χρόνο για να βελτιστοποίησει αυτή τη νέα συσκευή.

Μόλις κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, το Vision Pro θα προσελκύσει σίγουρα αρκετούς καταναλωτές στο Apple Store μόνο και μόνο για να ελέγξουν τη συσκευή των 3.499 δολαρίων και άλλα προϊόντα της Apple μπορεί να επωφεληθούν από αυτή την προσοχή.

Παρόλο που η Apple σίγουρα δεν θα αποκαλύψει τους πραγματικούς αριθμούς πωλήσεων του Vision Pro, πιθανότατα θα συμπεριλάβει τα έσοδα που προέρχονται από τη συσκευή στα “Wearables, Home and Accessories”. Παρ’ όλα αυτά, θα ήταν ενδιαφέρον να μάθουμε πόσες μονάδες θα αγοραστούν το επόμενο έτος.

Άλλες συσκευές

Επόμενο στη λίστα είναι το Apple Watch X, ή αλλιώς το επετειακό έξυπνο ρολόι της Apple για τη 10η επέτειο. Εκτός από τον επανασχεδιασμό, αναμένονται νέα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την υγεία, ενδεχομένως συμπεριλαμβανομένου ενός αισθητήρα αρτηριακής πίεσης, αν και το τελευταίο ίσως να κάνει την εμφάνιση του το 2025.

Ο Gurman αναφέρει επιπλέον ότι η Apple εργάζεται πάνω σε μια υπηρεσία προπόνησης υγείας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί χαρακτηριστικά για την παρακολούθηση και τη βελτίωση της υγείας των πελατών της.

Ενώ οι πωλήσεις tablet έχουν υποχωρήσει κάπως από το “τέλος” της πανδημίας, το iPad Pro θα αποκτήσει τον πρώτο επανασχεδιασμό του μετά από πέντε χρόνια, σύμφωνα με τον Gurman. Θα γίνει η πολυαναμενόμενη μετάβαση σε οθόνες OLED (11 και 13 ιντσών) και το Magic Keyboard θα διαθέτει θήκη με μεταλλικό πάνω μέρος που θα ταιριάζει με τους φορητούς υπολογιστές της Apple.

Τα Mac θα μεταβούν στο chip M3 των 3nm και τα μοντέλα που αναφέρει ο Gurman, τα οποιία αναμένεται να αποκτήσουν το M3 περιλαμβάνουν το MacBook Air και το MacBook Pro. Άλλοι Mac θα εξοπλιστούν επίσης με το πιο πρόσφατο Apple Silicon.

Σίγουρα, φαίνεται τρελό να μιλάμε για τα μοντέλα iPhone του επόμενου έτους, όταν η φετινή σειρά iPhone 15 δεν έχει ακόμη αποσταλεί, αλλά η αλήθεια είναι ότι κάποιοι καταναλωτές θέλουν να ξέρουν αν πρέπει να αγοράσουν τα φετινά τηλέφωνα ή να περιμένουν μέχρι το επόμενο έτος. Και ο Gurman σημειώνει ότι τα μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να αποκτήσουν μεγαλύτερες οθόνες. Έχουμε σημειώσει ότι η φημολογούμενη οθόνη OLED 6,2 ή 6,3 ιντσών του μεγαλύτερου iPhone 16 Pro θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να αποκτήσει τον δικό του φακό περισκοπίου το επόμενο έτος, ενώ το iPhone 16 Pro Max (ή Ultra) θα μπορούσε να διαθέτει πάνελ OLED 6,9 ιντσών.

Και το τελευταίο στοιχείο στη λίστα του Gurman για το 2024 είναι η ΑΙ. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι η Apple έχει προγραμματίσει να ενταχθεί στους άλλους τεχνολογικούς γίγαντες με ένα εργαλείο δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης. Ο Gurman έχει γράψει στο παρελθόν για ένα εσωτερικό εργαλείο γνωστό μέσα στην Apple ως “Apple GPT” και η εταιρεία διαθέτει το “Ajax”, το δικό της μοντέλο μεγάλης γλώσσας.

Από όλα τα παράπανω, καθίσταται σαφές ότι έρχεται μια αρκετά πολυάσχολη και ενδιαφέρουσα χρονιά για όσους προτιμούν τις συσκευές και το γενικότερο οικοσύστημα της Apple. Μόλις ολοκληρωθεί η κυκλοφορία του Vision Pro, η προσοχή θα στραφεί, όπως πάντα, στην επόμενη σειρά iPhone. Υπάρχουν όμως και άλλα προϊόντα εκτός από το iPhone. Το επόμενο έτος, οι οπαδοί του iPad Pro θα έχουν την ευκαιρία για αναβάθμιση και θα απολαύσουν οθόνες OLED. Το επετειακό Apple Watch για τη 10η επέτειο είναι επίσης κάτι που πρέπει να περιμένουμε με ανυπομονησία, και θα πρέπει να δούμε πιο ισχυρούς Mac.

Αν και δεν είναι αποκλειστικά θέμα της Apple, θα πρέπει επίσης να ακούσουμε περισσότερα για τον κόμβο διεργασίας 2nm της TSMC, ο οποίος μπορεί να βρει το δρόμο του στο iPhone μέχρι το 2026 ή το 2027. Και φυσικά, όπως πάντα, εμείς θα είμαστε εδώ για να σασ ενημερώσουμε για όλα αυτά.

Πηγή: phonearena.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like