LOADING

Type to search

Future tech News Tech

Google: Δυνατότητα για απευθείας δημιουργία AI εικόνων στη μπάρα αναζήτησης

Share

Πίσω στις παλιές μέρες του περασμένου Δεκεμβρίου, έπρεπε να πάμε σε εξειδικευμένους ιστότοπους για να μετατρέψουμε τις φυσικές μας γλωσσικές προτροπές σε τέχνη τεχνητής νοημοσύνης, αλλά όχι πια! Η Google ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι οι χρήστες που έχουν επιλέξει την εμπειρία Search Generative Experience (SGE) θα μπορούν να δημιουργούν εικόνες AI απευθείας από την τυπική γραμμή αναζήτησης.

Το SGE είναι το όραμα της Google για το μέλλον της αναζήτησης στο διαδίκτυο. Αντί να επιλέγει ιστοσελίδες από μια επιστρεφόμενη λίστα, το σύστημα θα συνθέτει μια (λογικά) συνεκτική απάντηση στην προτροπή του χρήστη σε φυσική γλώσσα χρησιμοποιώντας τα ίδια δεδομένα στα οποία οδηγούσαν οι σύνδεσμοι της λίστας. Οι ενημερώσεις της Πέμπτης είναι μια φυσική επέκταση αυτής της εμπειρίας, επιστρέφοντας απλώς παραγόμενες εικόνες (χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη της εταιρείας Imagen text-to-picture) αντί για παραγόμενο κείμενο. Οι χρήστες πληκτρολογούν μια περιγραφή αυτού που αναζητούν (ένα Capybara που μαγειρεύει πρωινό, στο παράδειγμα της Google) και, μέσα σε λίγα λεπτά, η μηχανή θα δημιουργήσει τέσσερις εναλλακτικές λύσεις για να διαλέξουν και να τις βελτιώσουν περαιτέρω. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να εξάγουν τις εικόνες που δημιουργούνται στο Drive ή να τις κατεβάζουν.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν εικόνες απευθείας στο Google Images. Έτσι, αν ψάχνετε για (και πάλι, παράδειγμα της Google) “μινιμαλιστικές αποκριάτικες επιτραπέζιες ρυθμίσεις” ή “τρομακτικές ιδέες για σπιτάκια σκύλων”, θα μπορείτε να το πληκτρολογήσετε στη γραμμή αναζήτησης και η Google θα δημιουργήσει μια εικόνα με βάση αυτό. Αυτό που είναι πολύ καλό είναι ότι μπορείτε στη συνέχεια να ενεργοποιήσετε το Google Lens σε αυτή την εικόνα που δημιουργήθηκε για να αναζητήσετε πραγματικά, πραγματικά προϊόντα που μοιάζουν περισσότερο με αυτό που ο υπολογιστής φαντάστηκε για εσάς.

Υπάρχουν, φυσικά, ορισμένοι περιορισμοί που ενσωματώνονται στις νέες λειτουργίες. Θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι στο Google Labs και να έχετε κάνει opt-in στο πρόγραμμα SGE για να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες. Επιπλέον, οι νέες λειτουργίες δημιουργίας εικόνων θα είναι διαθέσιμες μόνο εντός των ΗΠΑ, σε αγγλόφωνες εφαρμογές και για χρήστες άνω των 18 ετών. Αυτή η τελευταία απαίτηση είναι λίγο περίεργη, δεδομένου ότι η Google μόλις έκανε τα πάντα για να καταστήσει το πρόγραμμα προσβάσιμο σε εφήβους.

Η εταιρεία επεκτείνει επίσης τις προσπάθειές της να περιορίσει την κατάχρηση της τεχνολογίας γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα εμποδίζονται να δημιουργούν φωτορεαλιστικές εικόνες ανθρώπινων προσώπων. Αν θέλετε ένα φωτορεαλιστικό capybara να μαγειρεύει μπέικον, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν θέλετε έναν φωτορεαλιστικό συνταγματάρχη Σάντερς να μαγειρεύει μπέικον, θα αντιμετωπίσετε προβλήματα και όχι μόνο όσον αφορά τον κανόνα της διαφήμισης. Θα σας εμποδίσουν επίσης να δημιουργήσετε εικόνες “αξιοσημείωτων” ανθρώπων, οπότε υποθέτω ότι ο Colonel Sanders είναι εκτός, όπως και να έχει.

Τέλος, η Google εφαρμόζει το σύστημα SynthID που αναπτύχθηκε από την DeepMind και ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα. Το SythID είναι ένα οπτικά μη ανιχνεύσιμο υδατογράφημα μεταδεδομένων που χαρακτηρίζει μια παραγόμενη εικόνα ως τέτοια, καθώς και παρέχει πληροφορίες σχετικά με το ποιος ή τι τη δημιούργησε και πότε. Οι νέες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες μέσω της καρτέλας Labs (κάντε κλικ στο εικονίδιο φιάλης) στην εφαρμογή Google σε iOS και Android και στην επιφάνεια εργασίας Chrome σε επιλεγμένους χρήστες σήμερα και θα επεκταθούν σε περισσότερους τις επόμενες εβδομάδες.

Tags:

You Might also Like