LOADING

Type to search

Featured News Smartphones Tech

Google Pixel 8: Nέα μεγάλη διαρροή αποκαλύπτει τα πάντα από τις τιμές μέχρι και τα πρωτοποριακά ΑΙ χαρακτηριστικά της κάμερας του

Share

Η Google πρόκειται να παρουσιάσει το δίδυμο Pixel 8 στις 4 Οκτωβρίου, αλλά κρίνοντας από τις συνεχείς διαρρόες που κάνουν εδώ και καιρό το γύρο του διαδικτύου, μάλλον θα είναι πολύ λίγα αυτά που δεν θα γνωρίζουμε μέχρι τότε για τα επερχόμενα τηλέφωνα της Google.  Ήδη γνωρίζουμε πώς θα είναι εξωτερικά το τηλέφωνο και μια τελευταία διαρροή έρχεται να αποκαλύψει σχεδόν τα πάντα, από την υποτιθέμενη τιμή και τις προδιαγραφές του μέχρι τα πρωτοποριακά ΑΙ χαρακτηριστικά της κάμερας του.

Πιο συγκεκριμένα, το Pixel 8 θα ξεκινάει από 699 λίρες/ 699 δολάρια και θα έχει 8 GB RAM. Το Pixel 8 Pro λέγεται ότι θα είναι 999 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά μόνο 899 δολάρια στις ΗΠΑ με τη νέα οθόνη LTPO OLED. Το Pixel Watch 2 θα κοστίζει 349 λίρες.

Το βασικό Pixel 8 είναι σαφώς μια ήπια βελτίωση σε σχέση με τον προκάτοχό του, διατηρώντας τις ίδιες κάμερες. Η μεγάλη αλλαγή πιθανότατα θα προέλθει από το chipset Tensor G3 με καλύτερη επεξεργαστική ισχύ. Ο αισθητήρας πίσω από την selfie κάμερα θα αλλάξει επίσης, και μάλιστα και στα δύο smartphones.

Το Pixel 8 Pro φέρνει μια νέα υπερμεγέθη κάμερα 48 MP, αντικαθιστώντας τον αισθητήρα 12 MP στο Pixel 7 Pro- ωστόσο, θα παραμείνει στο non-Pro. Το χρώμα του ήρωα θα είναι το μπλε που έχουμε δει σε διάφορα διαφημιστικά και αυτή τη φορά, η τρίτη κάμερα θα βρει το δρόμο της στον οβάλ σχεδιασμό δίπλα στους άλλους δύο shooters.

Επιπλέον, ανέκαθεν η σειρά τηλεφώνων Google Pixel βρισκόταν πάντα μεταξύ των κινητών τηλεφώνων με τη καλύτερη κάμερα που μπορεί κανείς να αγοράσει. Και από ότι φαίνεται το επερχόμενο Pixel 8 φέρνει μερικά νέα κόλπα με τη βοήθεια της ΑΙ για να διατηρήσει αυτό το ισχυρό ρεκόρ όταν κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο.

Σε ένα promo βίντεο , που αποκαλύφθηκε από την παραγωγική διαρροή της Google Kamila Wojciechowska και δημοσιεύθηκε από το 91mobiles, η εταιρεία εξηγεί όλα τα ωραία κόλπα που έρχονται στην κάμερα του Pixel 8.

Ορισμένες από τις βελτιώσεις έχουν διαρρεύσει και στο παρελθόν. Έχουμε ήδη ακούσει για την εισαγωγή του βίντεο Night Sight για τη λήψη υλικού σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και το Audio Eraser, το οποίο προφανώς χρησιμοποιεί AI για να ανιχνεύει ανεπιθύμητο ήχο σε καταγεγραμμένο υλικό.

Άλλα όμως είναι εντελώς καινούργια, και το πιο ενδιαφέρον από αυτά δεν έχει στην πραγματικότητα ένα επώνυμο όνομα στο κλιπ. Το βίντεο δείχνει μια οικογένεια να φωτογραφίζεται σε μια βόλτα με καρουζέλ, και τυπικά δεν είναι όλοι στην καλύτερη δυνατή στιγμή τους, όσον αφορά τη φωτογένειά τους στη συγκεκριμένη φωτογραφία. Όμως το Pixel 8 τραβάει μια σειρά από φωτογραφίες, επιτρέποντας στον χρήστη να αναμειγνύει και να συνδυάζει τα πρόσωπα από κάθε λήψη για να δημιουργήσει την τέλεια ενιαία εικόνα.

Η ικανότητα για επεξεργασία χωρίς εκπαίδευση στο Photoshop δεν τελειώνει εκεί, και ένα επόμενο κλιπ δείχνει μια γυναίκα σε μια παραλία. Αφού αφαιρέσει τον ναυαγοσώστη στο φόντο με το τρέχον Magic Editor, ο χρήστης είναι σε θέση να μετακινήσει το θέμα γύρω από την εικόνα και να αλλάξει ακόμη και το χρώμα του ουρανού για να το κάνει να φαίνεται νωρίτερα ή αργότερα μέσα στην ημέρα.

Σίγουρα, το αποτέλεσμα μπορεί να μοιάζει ελάχιστα πια με την αλήθεια εκείνης της στιγμής, αλλά αν δεν σας πειράζει αυτό, τότε τέτοια εργαλεία θα σας φανούν αρκετά χρήσιμα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό αναφέρεται μόνο παρεμπιπτόντως: Video Boost. Ο αφηγητής λέει ότι χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παράγει φιλμ με “πιο ομαλή προβολή”, αλλά δεν εξηγεί πραγματικά τι σημαίνει αυτό στην πράξη (αν και το υλικό φωτίζεται αμέσως όταν περιγράφεται).

Αυτό – μαζί με τα γνωστά βασικά στοιχεία φωτογραφίας Pixel, όπως Night Sight, Astrophotography, Super Res Zoom και Real Tone – υποδεικνύει ένα τηλέφωνο που δίνει μεγάλη έμφαση στην ΑΙ. “Θα σας κάνει να αναρωτηθείτε – μπορεί ένα τηλέφωνο να είναι φτιαγμένο από μαγεία;”, ρωτά το διαφημιστικό σποτ κοντά στο τέλος του κλιπ. “Όχι, είναι τεχνητή νοημοσύνη. Και αυτό είναι αυτό που κάνουμε “.

Αλλά οι φωτογράφοι που επιθυμούν να απαθανατίσουν τον κόσμο χωρίς βοήθεια μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για μια λειτουργία χωρίς AI: Pro Controls. Ναι, η Google εισάγει χειροκίνητες ρυθμίσεις στο Pixel 8, “κατά το πρότυπο των χειριστηρίων DSLR”. Αυτό εμφανίζεται μόνο εν συντομία στο βίντεο, αλλά φαίνεται ότι θα μπορείτε να ελέγχετε τόσο την ταχύτητα κλείστρου όσο και το ISO, ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να εστιάζετε και χειροκίνητα.

Η Google είναι πλέον ξεκάθαρο ότι με τη σειρά Pixel 8 τα δίνει όλα, ειδικότερα όσον αφορά τις κάμερες, όπως φαίνεται και από το ειδικό διαφημιστικό βίντεο. Μέχρι την εκδήλωση της Google τον Οκτώβριο, μπορείτε να περιμένετε να εμφανιστούν μερικές ακόμα διαρροές (κάποιες ίσως από την ίδια τη Google) που θα αφήσουν λίγα πράγματα στη φαντασία.

Πηγή: gsmarena.com/tomsguide.com/91mobiles.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like