LOADING

Type to search

Featured Gadget News Tech

Meta Quest 3: Το επόμενο σετ μικτής πραγματικότητας 500$ της Meta είναι γεγονός

Share

Η Meta αναζητούσε ένα νέο όραμα για το VR τομέα της και τελικά έφτασε. Στο 2023 Connect της Meta, η εταιρεία επιτέλους παρουσίασε το Meta Quest 3, ένα σετ μικτής πραγματικότητας VR. Ξεκινάει από 500 δολάρια και μπορείτε να το προ-παραγγείλετε τώρα, με τις συσκευές να αποστέλλονται από τις 10 Οκτωβρίου. Αλλά πριν το κάνετε, ας αναφέρουμε κάποιες λεπτομέρειες για το πώς συγκρίνεται με τη μεγάλη, ακριβή συσκευή μικτής πραγματικότητας της Apple που έρχεται το επόμενο έτος.

Το σχέδιο της Meta για να ανταγωνιστεί το Vision Pro της Apple των 3.500 δολαρίων είναι να διατηρήσει τα σετ της σχετικά πιο φθηνά και άρα προσιτά, μεγιστοποιώντας παράλληλα τις δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας των εξωτερικών αισθητήρων της.

Πιο συγκεκριμένα, το Quest 3 είναι ένα αυτόνομο σετ μικτής πραγματικότητας, το οποίο η Meta λέει ότι είναι το πιο ισχυρό που έχει δημιουργήσει ποτέ. “Σας επιτρέπει να συνδυάσετε τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο μαζί”, δήλωσε ο Mark Zuckerberg, διευθύνων σύμβουλος της Meta. Το headset διαθέτει δύο μπάρες κάμερας στην πρόσοψη, δίνοντας στη συσκευή μια πραγματική ατμόσφαιρα Sam Fisher Splinter Cell. Αυτοί οι αισθητήρες επιτρέπουν το πλήρες χρωματικό πέρασμα, ώστε να μπορείτε να βλέπετε το σαλόνι σας ή όπου αλλού βρίσκεστε μέσα από το σετ  με την επαυξημένη πραγματικότητα να τοποθετείται από πάνω ως «επικάλυψη».

Το νέο σετ κεφαλής διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2, ο οποίος, σύμφωνα με τη Meta, προσφέρει “ταχύτερους χρόνους φόρτωσης και πιο απρόσκοπτο gameplay” σε σύγκριση με τον προκάτοχό του. Το Quest επόμενης γενιάς θα έχει επίσης βελτιωμένα οπτικά στοιχεία με καλύτερη ανάλυση στις οθόνες με δύο φακούς – η Meta λέει ότι η “4K+ Infinite Display με 25PPD και 1218 PPI φέρνει την καλύτερη ανάλυση” στις συσκευές Quest. Η ανάλυση είναι περίπου 2064×2208 pixels ανά μάτι.

Τα χειριστήρια του Quest 3 έχουν επίσης επανασχεδιαστεί. Τώρα ονομάζονται Touch Plus controllers, καθώς χρησιμοποιούν απτικά TruTouch για να προσφέρουν ανατροφοδότηση δύναμης παρόμοια με το χειριστήριο DualSense του PlayStation 5. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, ο Zuckerberg υποστήριξε ότι “η ανίχνευση χεριών γίνεται πολύ καλή” με τα νέα χειριστήρια.

Πώς ανταγωνίζεται το Quest 3, το Vision Pro;

Η Meta παρουσίασε για πρώτη φορά το Quest 3 νωρίτερα φέτος, πριν η Apple έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα εξαιρετικά ακριβά σετ της στο WWDC 2023. Τώρα που γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τον λεγόμενο “χωρικό υπολογιστή” της Apple, η τελευταία συσκευή VR/AR της Meta φέρει πολλά από τα ίδια χαρακτηριστικά της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Εκεί που το Vision Pro χρησιμοποιεί μόνο χειριστήρια χειρονομιών, το Quest 3 διαθέτει επανασχεδιασμένα χειριστήρια stick που εξακολουθούν να φαίνονται κυρίως για παιχνίδια.

Το Vision Pro ενσωματώνει τις περισσότερες εφαρμογές που υπάρχουν ήδη για το iPad και το iPhone, αλλά η νέα συσκευή της Meta θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί ό,τι είναι διαθέσιμο στο Quest Store και από τις εσωτερικές ομάδες ανάπτυξης. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει περισσότερους από 500 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών και εφαρμογών. Η Meta θα προσθέσει επίσης υποστήριξη για το Xbox Game Pass τον Δεκέμβριο, ένα σίγουρα ευχάριστο νέο για τους παίκτες που χρησιμοποιούν τα σετ τους για να “μπουν στο παιχνίδι”.

Η Meta σχεδιάζει περισσότερες δυνατότητες AR στο μέλλον, όπως προκύπτει από έναν χάρτη πορείας που διέρρευσε νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία σχεδιάζει να διαθέτει πραγματικά γυαλιά με δυνατότητα AR μέχρι το 2027.

Ο χρόνος θα δείξει αν η Meta μπορεί να ανταποκριθεί στους πελάτες στην τιμή των 500 δολαρίων της μεσαίας κατηγορίας, όπως έκανε με τα αρκετά πια φθηνά μοντέλα των 300 δολαρίων που όμως δεν είχαν και την αναμενόμενη επιτυχία. Στο περσινό Meta Connect, η εταιρεία αποκάλυψε το Quest Pro των 1.500 δολαρίων για να κατακτήσει την αγορά VR υψηλών προδιαγραφών. Αυτή η συσκευή είχε δυνατότητες passthrough, αν και όχι σε πλήρες χρώμα. Η Meta έκοψε 500 δολάρια από τη ζητούμενη τιμή της Quest Pro μόλις πέντε μήνες μετά την αποκάλυψή της.

Πηγή: gizmodo.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like