LOADING

Type to search

Apps Entertainment & Media News Tech

Netflix : Βάζει τέλος στο password sharing σε ακόμη περισσότερες χώρες

Share

Άραγε είναι πολύ νωρίς για να αρχίσουμε να τρέφουμε ένα αίσθημα νοσταλγίας για τις πρώτες και πιο απλές μέρες του streaming; Σίγουρα, έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από το να πρέπει επιλέξουμε απλώς μεταξύ Netflix και Disney + ή Apple TV Plus+  και ενώ παίκτες έρχονται και φεύγουν (ή απλώς αγοράζουν ο ένας τον άλλον), το Netflix αποτελεί με βεβαιότητα μια από τις συνδρομητικές πλατφόρμες που κατάφερε να ξεπεράσει τις αλλαγές και να διατηρήσει την premium θέση του.

To τελευταίο διάστημα όμως, εταιρεία φαίνεται να έχει πάρει πολύ σοβαρά την εγκατάλειψη μιας δημοφιλούς δυνατότητας, που μέχρι πρότινος ήταν διαθέσιμη και η πλατφόρμα θεωρεί ότι αποτελεί σημαντικό πλήγμα στα έσοδα της και αυτό είναι το λεγόμενο password sharing. Έτσι, η εταιρεία αποφάσισε να βάλει τέλος στην πρακτική των συνδρομητών της που μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους με άλλα άτομα εκτός «νοικοκυριού».

Συνεπώς, μετά από κάποιες πρώιμες δοκιμαστικές περιόδους σε συγκεκριμένες χώρες, το Netflix είναι έτοιμο να λανσάρει το πρόγραμμα καταστολής της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης και στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, επεκτείνοντας αυτή την αμφιλεγόμενη πολιτική του σε μια πιο ευρεία κλίμακα.

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ο «γίγαντας» του streaming θα αρχίσει να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους συνδρομητές που αποτελούν «παραβάτες» των κανόνων και μοιράζονται τον κωδικό πρόσβασής τους στο Netflix. Η επιστολή θα ξεκινά υπενθυμίζοντας στα μέλη του Netflix ότι οι συνδρομές προορίζονται μόνο για αυτούς και τα άλλα άτομα με τα οποία ζουν και ότι θα  συνεχίσουν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Netflix «εν κινήσει και όταν ταξιδεύουν», είτε σε «προσωπικές συσκευές είτε σε τηλεόραση σε ξενοδοχείο ή εξοχική κατοικία». Η εταιρεία έπειτα θα τους δίνει 2 επιλογές, είτε την εξαγωγή/μεταφορά ενός προφίλ χρήστη σε έναν νέο, ανεξάρτητο λογαριασμό επί πληρωμή με συνδρομή, είτε να «αγοράσετε» ένα επιπλέον μέλος, προσθέτοντας το και επίσημα στο λογαριασμό, έναντι βέβαια κάποιας χρέωσης.

Το Netflix μάλιστα αποκάλυψε πόσο θα κοστίσει αυτή η προσθήκη του επιπλέον μέλους, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 7,99 $ για τις ΗΠΑ, 4,99 £ για το Ηνωμένο Βασίλειο, και 7,99 $ για την Αυστραλία. Τα επιπλέον μέλη μπορούν να συνεχίσουν να παρακολουθούν ενώ μένουν εκτός του κύριου νοικοκυριού αλλά περιορίζονται στη μετάδοση ροής σε μία συσκευή κάθε φορά και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο μία συσκευή για την αποθήκευση πολυμέσων.

Η σελίδα βοήθειας και υποστήριξης του Netflix παρέχει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία επιπλέον μελών. Ο άλλος χρήστης θα έχει τον δικό του κωδικό πρόσβασης και προφίλ. Ωστόσο, ο αρχικός ιδιοκτήτης θα πληρώνει για τα πάντα. Επομένως, δεν προσθέτετε πραγματικά ένα νέο άτομο. Ουσιαστικά «αγοράζετε» μια επιπλέον συνδρομή. Επίσης, τα επιπλέον μέλη πρέπει να ζουν στην ίδια χώρα με τον κάτοχο και δεν μπορούν να δημιουργήσουν πρόσθετα προφίλ.

Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι βασικά αυτό που έχει ήδη κάνει η πλατφόρμα σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι Ισπανοί χρήστες, για παράδειγμα, πρέπει να πληρώσουν 5,99 € για να προσθέσουν ένα επιπλέον μέλος.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η τρέχουσα επέκταση της καταστολής κωδικών πρόσβασης επηρεάζει και άλλες χώρες, και αναμένεται να επηρεάσει ακόμη περισσότερες. Εκτός από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, οι άνθρωποι που ζουν στο Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, τη Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες θα αρχίσουν να λαμβάνουν αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η επιλογή προσθήκης επιπλέον μελών θα είναι διαθέσιμη και σε αυτές τις χώρες με την αντίστοιχη τιμολόγηση.

Το Netflix βέβαια επιμένει ότι μέχρι στιγμής δεν έχει δει μεγάλη έξοδο χρηστών, θυμωμένων με τις αλλαγές – και αντ ‘αυτού, έχει αναφέρει αύξηση των συνδρομητών σε ορισμένες αγορές όπου το πλάνο καταστολής έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως και να έχει, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να δούμε ποιες θα είναι οι αντιδράσεις των χρηστών, μόλις το πλάνο καταστολής της κοινής χρήσης των κωδικών πρόσβασης αρχίσει να κυκλοφορεί ευρύτερα.

Πηγή: tomsguide.com/ techradar.com/ androidpolice.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like