LOADING

Type to search

Featured Tech ΝΕΑ

Oppo Air Glass 3: Έξυπνα γυαλιά διαθέτουν φωνητικό βοηθό ΑΙ και καλύτερη οπτική απεικόνιση

Avatar
Share


Η Oppo επικεντρώνεται στη “έξυπνη” πτυχή των έξυπνων γυαλιών με το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της, τα Air Glass 3, τα οποία ανακοίνωσan στο MWC 2024.

Τα νέα γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αλληλεπιδράσουν με τον AI βοηθό της Oppo, σηματοδοτώντας μια ακόμα προσπάθεια από μια μεγάλη τεχνολογική εταιρεία να ενσωματώσει την γεννητική AI σε περισσότερα γκάτζετ ακολουθώντας την επιτυχία του ChatGPT. Το πρωτότυπο Air Glass 3 είναι συμβατό με τα τηλέφωνα Oppo που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα ColorOS 13 της εταιρείας, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανώς θα είναι αποκλειστικό για τα δικά της τηλέφωνα. Η Oppo δεν ανέφερε τιμολόγηση ή πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας για τα Air Glass 3 στην ανακοίνωσή της, που είναι τυπικό για γκάτζετ που είναι στο στάδιο του πρωτοτύπου.

Τα γυαλιά μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ένα φωνητικό βοηθό που βασίζεται στο μεγάλο μοντέλο γλώσσας AndesGPT της Oppo, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί την απάντηση της εταιρείας στο ChatGPT. Ωστόσο, τα γυαλιά θα πρέπει να συνδεθούν με μια εφαρμογή για smartphone προκειμένου να λειτουργήσουν, πιθανώς επειδή η επεξεργαστική ισχύς είναι πολύ απαιτητική για να εκτελεστεί σε ένα ελαφρύ ζευγάρι γυαλιά. Οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον φωνητικό βοηθό για να κάνουν ερωτήσεις και να πραγματοποιούν αναζητήσεις, αν και η Oppo σημειώνει ότι ο AI βοηθός είναι διαθέσιμος μόνο στην Κίνα.

Μετά την ταχεία άνοδο του ChatGPT της OpenAI, η γεννητική AI έχει αρχίσει να εμφανίζεται σε όλα, από εφαρμογές παραγωγικότητας έως μηχανές αναζήτησης και λογισμικό smartphone. Η Oppo είναι μία από τις πολλές εταιρείες – μαζί με την TCL και τη Meta – που πιστεύουν ότι τα έξυπνα γυαλιά είναι ο επόμενος τομέας όπου οι χρήστες θα θέλουν να αλληλεπιδρούν με βοηθούς που τροφοδοτούνται από AI. Η μικτή πραγματικότητα έχει βρεθεί στο επίκεντρο χάρη στην κυκλοφορία των ακουστικών τεχνολογίας Vision Pro της Apple στις αρχές του 2024.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, τα Air Glass 3 της Oppo μοιάζουν ακριβώς με ένα ζευγάρι γυαλιά, σύμφωνα με εικόνες που παρέχει η Oppo. Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι έχει αναπτύξει ένα νέο κύτταρο κυμάτων ρητίνης που υποστηρίζει ότι μπορεί να μειώσει τον λεγόμενο “φαινόμενο του ουράνιου τόξου” που μπορεί να συμβεί όταν το φως ανακλάται καθώς περνάει μέσα.

Τα κυτταρικά κύματα είναι το μέρος των έξυπνων γυαλιών που μεταφέρει εικονικές εικόνες στο μάτι, όπως εξηγεί η κατασκευάστρια έξυπνων γυαλιών Vuzix. Εάν τα γυαλιά ανταποκριθούν στις διασημές αναφορές της Oppo, θα πρέπει να προσφέρουν βελτιωμένο χρώμα και ευκρίνεια. Σύμφωνα με την Oppo, τα γυαλιά μπορούν επίσης να φτάσουν άνω των 1.000 νιτ στη μέγιστη φωτεινότητα, που είναι σχεδόν τόσο φωτεινά όσο ορισμένες οθόνες smartphone.

Το πρωτότυπο Air Glass 3 της Oppo ζυγίζει 50 γραμμάρια, κάτι που το καθιστά παρόμοιο με ένα ζευγάρι κανονικά γυαλιά. Η Oppo επισημαίνει επίσης την ποιότητα ήχου των γυαλιών, αναφέροντας ότι χρησιμοποιεί μια τεχνική γνωστή ως τεχνολογία αντίστροφου πεδίου ήχου για να αποτρέψει τη διαρροή ήχου προκειμένου να διατηρηθούν οι κλήσεις ιδιωτικές. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα μικρόφωνα ενσωματωμένα στα γυαλιά – κάτι που η Oppo λέει ότι είναι μια πρώτη φορά – για να καταγράψουν τη φωνή του χρήστη με μεγαλύτερη σαφήνεια κατά τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Υπάρχουν αισθητήρες αφής κατά μήκος της πλευράς των γυαλιών για πλοήγηση, και η Oppo λέει ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα γυαλιά για εργασίες όπως η προβολή φωτογραφιών, οι τηλεφωνικές κλήσεις και η αναπαραγωγή μουσικής. Νέα χαρακτηριστικά θα προστεθούν στο μέλλον, όπως η προβολή πληροφοριών υγείας και η μετάφραση γλωσσών.

Με το Air Glass 3, η Oppo ρισκάρει με δύο σημαντικές τεχνολογίες που κερδίζουν πολύ θόρυβο στον τεχνολογικό κόσμο αυτή τη στιγμή: την επαναληπτική ΤΝΔ και τα έξυπνα γυαλιά. Όπως και πολλοί από τους ανταγωνιστές της, θα πρέπει να αποδείξει ότι τα υψηλής τεχνολογίας γυαλιά είναι αρκετά χρήσιμα ώστε να αξίζουν τη θέση τους στο πρόσωπό σας. Και κρίνοντας από το Air Glass 3, φαίνεται ότι η Oppo θεωρεί την ΤΝΔ ως μέρος αυτού.

Tags: