LOADING

Type to search

Featured Tech ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ

Samsung Galaxy Z Flip 5: Διέρρευσε η πιθανή τιμή… και δεν θα σας αρέσει

Share

Μπορεί να μην ανοίγει κυριολεκτικά σαν βιβλίο (όπως κάνουν οι συσκευές από την σειρά Galaxy Z Fold), αλλά το Galaxy Z Flip 5 είναι σαν ανοιχτό βιβλίο εδώ και αρκετό καιρό, με τη μια διαρροή να διαδέχεται την αλλή, λίγο πριν μάλιστα και την επίσημη αποκάλυψη του στα τέλη Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα, γνωρίζουμε ήδη σχεδόν τα πάντα για την επερχόμενη συνέχεια του πιο δημοφιλούς αναδιπλούμενου τηλεφώνου στον κόσμο, από τα ακριβή μεγέθη της οθόνης έως τις αμετάβλητες κάμερές του, την αμετάβλητη χωρητικότητα της μπαταρίας και τις δυνατότητες φόρτισης, αμετάβλητες επιλογές μνήμης και αποθήκευσης, περαιτέρω εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και αναβαθμισμένη επεξεργαστική ισχύ.

Ωστόσο, τόσο καιρό είχε μείνει ένα σημαντικό ερώτημα αναπάντητο. Ίσως το πιο σημαντικό από όλα, ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας σε όλο τον κόσμο. Πολύ σωστά, μιλάμε για την λιανική τιμή εκκίνησης του. Μέχρι στιγμη΄ς δεν υπήρχε κάποια πληροφορία ή πρόβλεψη για το πόσο θα κόστιζε το Z Flip 5, είτε με βάση εσωτερικές πληροφορίες είτε τον τυπικό συνδυασμό πρόσφατης ιστορίας και λογικών εικασιών. Μέχρι σήμερα δηλαδή…

Μεγάλη αύξηση των τιμών στον ορίζοντα

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της ελληνική τεχνολογικής ιστοσελίδας “TechΜaniacs”, το Galaxy Z Flip 5 πιθανότατα θα ξεκινάει από τα 1.299 ευρώ, κάτι που πιθανότατα θα διχάσει τοσό το κοινό όσο και τους οπαδούς των αναδιπλούμενων τηλεφώνων, που ενδεχόμενως να περίμεναν με ανυπομονησία τον διάδοχο του Z Flip 4 και ενδεχομένως να απογοητευτούν.

Μάλιστα, είτε είστε εξοικειωμένοι με το περσινό Z Flip 4 είτε όχι, καθώς και με την «κανονική» δομή τιμολόγησης της «τυπικής» ναυαρχίδας της Samsung, αυτή θα έλεγε κανείς ότι είναι αρκετά ακριβή και “τσιμπημένη” τιμή.

Ενώ οι τιμές του Galaxy Z Flip 4 στην Ευρώπη διαφέρουν ελαφρώς από χώρα σε χώρα, η τιμή των 1.299 €, εάν όντως ισχύει, θα αντιπροσώπευε μια αύξηση της τάξεως, τουλάχιστον 150 € σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Αυτή μάλιστα φαίνεται κάπως δύσκολο να δικαιολογηθεί με μια αρκετά σύντομη λίστα αναβαθμίσεων και σημαντικών αλλαγών με σημαντικότερη τη μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη αλλά τον ίδιο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης 128 GB σε συνδυασμό με 8 GB RAM για τη διαμόρφωση του αρχικού “επιπέδου” της συσκευής.

Επιπλέον, εάν αυτή η τιμή αποδειχθεί ακριβής, αυτό θα μπορούσε προφανώς να σημαίνει ότι το Z Flip 5 θα κοστίσει περισσότερο από τον προκάτοχό του και στις ΗΠΑ, αλλά είναι αδύνατο να προβλέψουμε με ακρίβεια τι αύξηση μπορούμε να αναμένουμε.

Το Galaxy Z Flip 4 ξεκινούσε από 999,99 $, οπότε αν η Samsung αποφασίσει να επιβάλει παγκόσμια αύξηση 15 ή 20%, η τιμή θα μπορούσε να φτάσει μέχρι τα 1.150 $ ή $1.200 για το πιο προσιτό μοντέλο Galaxy Z Flip 5.

Τι σημαίνει αυτό για το Galaxy Z Fold 5;

Είναι σαφώς ακόμη πολύ νωρίς για να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, αλλά αν το Z Flip 5 τελικά καταλήξει να κοστίζει όντως περισσότερο από το Z Flip 4, μπορούμε με κάποια βεβαιότητα να περιμένουμε ότι θα ισχύει το ίδιο και για το Z Fold 5.

Εικόνα: 9to5google.com

Αυτό βέβαια ακούγεται σαν ένα σοβαρό δυνητικό πρόβλημα για τον μεγαλύτερο προμηθευτή κινητών στον κόσμο , ο οποίος τυγχάνει επίσης να οδηγεί άνετα την κούρσα στο τομέα των αναδιπλούμενων… που ωστόσο έχει αρχίσει να συρρικνώνεται αντί να αναπτύσσεται.

Ενδεικτικά, οι υπέρογκες τιμές είναι μία από τις κύριες αιτίες αυτής της απροσδόκητης πτώσης και αν το Z Fold 4 των 1.800 δολαρίων σαν φαινόταν κάπως υπερβολικά ακριβό, δεν θέλουμε καν να σκεφτούμε ποια θα είναι η αντίδραση του κοινού, σε  ένα Galaxy Z Fold 5, ας πούμε, των 2.000 δολαρίων.

Ας ελπίσουμε ότι η Samsung έχει διαφορετικές βλέψεις για την επόμενη γενιά των αναδιπλούμων/πτυσσόμενων τηλεφώνων της, η οποία αν μας ρωτάτε, χρειάζεται στην πραγματικότητα μείωση της τιμής σε σύγκριση με τους προκατόχους της και όχι αύξηση για να έχει την ευκαιρία να ανταγωνιστεί τη σειρά iPhone 15 της Apple μέχρι να κυκλοφορήσει η σειρά Galaxy S24.

Πηγή: phonearena.com

ΔΚ

Tags:

You Might also Like