LOADING

Type to search

Apps News Tech

Spotify: Δοκιμάζει να κάνει τη δυνατότητα προβολής των στίχων λειτουργία μόνο για τις Premium συνδρομές

Share

Ορισμένοι χρήστες του Spotify άρχισαν να παρατηρούν κάτι περίεργο τις τελευταίες ημέρες: η προβολή των στίχων εντός της εφαρμογής, η οποία συνήθως εμφανίζεται κάτω από το τρέχον τραγούδι που αναπαράγεται, ήταν ξαφνικά κλειδωμένη εξαιτίας ενός paywall. Αντ’ αυτού, έβλεπαν μόνο μια ειδοποίηση που έλεγε: “Απολαύστε στίχους στο Spotify Premium”, με έναν σύνδεσμο για εγγραφή. Πολλοί ακροατές του Spotify δεν ενθουσιάστηκαν.

Το Spotify αναφέρει ότι η λειτουργία αυτή είναι μόνο δοκιμαστική, τουλάχιστον προς το παρόν. “Στο Spotify, διεξάγουμε συνήθως μια σειρά από δοκιμές, μερικές από αυτές τις δοκιμές καταλήγουν να ανοίγουν το δρόμο για την ευρύτερη εμπειρία των χρηστών μας και άλλες χρησιμεύουν μόνο ως ένας σημαντικός τρόπος εκμάθησης”, λέει ο CJ Stanley, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας επικοινωνίας του Spotify. “Δεν έχουμε να μοιραστούμε περαιτέρω νέα προς το παρόν”. Ο Stanley ακολούθησε αργότερα για να προσθέσει ότι “σύμφωνα με τις συνήθεις πρακτικές μας, αυτή τη στιγμή το δοκιμάζουμε με έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών σε δύο αγορές”, χωρίς να διευκρινίσει ποιες αγορές, πόσους χρήστες ή πόσο καιρό μπορεί να διαρκέσει η δοκιμή.

Αν και είναι πιθανό το Spotify να επαναφέρει τους στίχους μπροστά από το paywall του Premium, από ότι φαίνεται η εταιρεία ψάχνει οποιοδήποτε τρόπο μπορεί για να κάνει τους χρήστες να πληρώσουν. Αφού διέθεσε δισεκατομμύρια σε podcasts και ηχητικά βιβλία με ελάχιστα αποτελέσματα, φαίνεται να έχει εγκαταλείψει σε μεγάλο βαθμό την ιδέα ότι το αποκλειστικό περιεχόμενο είναι ο δρόμος προς τα κέρδη. Αντ’ αυτού, η εταιρεία φαίνεται να επιδιώκει να δημιουργήσει άλλου είδους χαρακτηριστικά για τα οποία οι χρήστες θα μπορούσαν να πληρώσουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς η τιμή του Premium, όπως και πολλών άλλων υπηρεσιών streaming, συνεχίζει να αυξάνεται.

Το πιο επιτυχημένο χαρακτηριστικό που διατίθεται μόνο στο Premium μέχρι στιγμής είναι πιθανώς αυτό του DJ, δηλαδή του εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης που σας δημιουργεί έναν εξατομικευμένο ραδιοφωνικό σταθμό. Λειτουργεί εκπληκτικά καλά, ακόμη και η φωνή τεχνητής νοημοσύνης που σχολιάζει τα κομμάτια όπως κάθε καλός πρωινός ραδιοφωνικός παρουσιαστής, και προσφέρει μια εμπειρία ακρόασης μουσικής που είναι πραγματικά διαφορετική από αυτή που έχετε στη δωρεάν βαθμίδα του Spotify. (Το HiFi, η επιλογή streaming χωρίς απώλειες της εταιρείας, θα μπορούσε να είναι ένας άλλος επιτακτικός λόγος για να αναβαθμίσετε, αλλά μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, έχουμε σχεδόν τελειώσει με την αναμονή γι’ αυτό).

Το Spotify συνεχίζει επίσης να προσπαθεί να αγκαλιάσει τους δημιουργούς, να φέρει περισσότερα βίντεο στην πλατφόρμα και να γίνει το “TikTok για τον ήχο” για το οποίο μιλάει εδώ και πολύ καιρό ο CEO Daniel Ek. Στο μέλλον, μην εκπλαγείτε αν δείτε περισσότερες από τις καλύτερες ιδέες του Spotify να έρχονται μόνο σε όσους είναι πρόθυμοι να πληρώσουν.

Πηγή: theverge.com

ΔΚ

Tags: